Calorii bune, calorii rele

Gary afirma ca ceea se doreste in ziua de azi a fi o dieta sanatoasa, este saraca din punct de vedere al continutului stiintific, iar teoriile ei sunt invechite. Prin Calorii bune, calorii rele, jurnalistul afirma ca, nu grasimile si colesterol sunt cauzele principale pentru bolile de inima si luarea ingreutate. Contrazice aceste teorii si scoata la iveala adevarata cauza: carbohidratii rafinati.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Principiile dietei
Autorul sustine ca este posibil ca ingrasatul sa nu fie cauzat aportul caloric mare. Ca de fapt natura caloriile este de vina. Natura caloriilor? Ce mai este si asta? Ca de fapt caloriile rele sunt cauza luarii in greutate. Potrivit lui Gary Taubes ne va fi mult mai usor sa slabim si sa ne mentinem in forma, daca includem zi de zi, in meniu mai multe calorii bune si vom reduce numarul celor rele. Autorul subliniaza inca de la inceput ca atat pierderea cat si luarea in greutatea sunt influentate de cantitatea de carbohidrati.

 

Si totusi de ce calorii bune, calorii rele? Carbohidratii sunt catalogati caloriile rele, in timp ce grasimile si proteinele sunt trecute in lista caloriile bune. Cei pasionati de nutritie si dornici sa se mentina in greutate, li se recomanda sa evite consumul de alimente rafinate, intrucat acestea determina o hipersecretie de insulina,ceea ce favorizeaza pierderea in greutate. Taubes contrazice teoriile populare si sustine ca exista un risc mai mare de a te ingrasa daca consumi zahar decat grasimi. Analizand dieta, mai ceva ca un invatacel de-a lui Sherlock Holmes, aflam ca aceasta se aseamana in principii cu Atkins, cea care promoveaza consumul de proteine animale si carbohidrati din legume. Autorul afirma cu tarie ca nu grasimile sunt cele care favorizeaza bolile de inima, ca ele au de fapt o mica parte de vina. Hmm…oare?

 

Alimentele permise
Daca nutritionistul nu-si incrunta sprancele si nu ridica tonul vocii, inseamna ca s-ar putea sa primesti ok-ul lui. Daca vei adopta aceasta dieta e musai sa-ti placa si urmatoarele alimente: carne slaba, pasare, peste, oua, branza, nuci, avocado, legume verzi, ciuperci, ardei, rosii, grepfruit, pepene si fructe de padure.

 

Tags:
calorii bune
calorii rele
carhohidrati
proteine
grasimi
Good calories bad calories
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare