Cand vrea sa slabeasca, Jennifer Lopez tine dieta 5:2

Desi nu mai are nici 20 de ani si nici 30, Jennifer Lopez se mentine foarte bine in forma la cei 43 de ani pe care i-a implinit anul asta. Cum face asta? Raspunsul este: dieta 5:2, pe care o tine de fiecare data cand vrea sa slabeasca. Aceasta dieta se pare ca este ultimul racnet in materie de diete, detronand-o pe celebra Dukan.

Jennifer Lopez a fost sfatuita de nutritionistul ei sa tina tina dieta 5:2 in perioadele in care vrea sa scape de kilogramele in plus. De exemplu, pentru a fi in forma la show-ul Britain's Got Talent, Jennifer a tinut aceasta dieta care a ajutat-o sa isi reintre rapid in forma.

Cum functioneaza dieta 5:2?

Regula de baza este sa mananci 5 zile normal, nu exagerat, in jur de 2000 de calorii, iar 2 zile sa incerci sa mananci foarte putin, cam 500 de calorii pe zi pentru femei si 600 pentru barbati. Cele doua zile nu trebuie sa fie neaparat una dupa alta, asa ca iti poti alege cele doua zile "de post" oricand vrei. Cercetatorii au aratat ca numarul de calorii arse este mult mai mare daca se tin aceste doua zile "de post" decat daca s-ar reduce cantitatea de mancare cu 25% in fiecare zi.

In cele doua zile cu 500 de calorii este important sa fie evitate alimentele procesate, zaharul, cerealele, grasimile rele si sa fie consumate in special legume si proteine. Alimentele permise sunt pestele fript, puiul fript sau fiert, supa, ouale fierte, ceaiul neindulcit si legumele de orice fel. Important este sa nu fie depasit numarul de 500 de calorii. Ceea ce este destul de greu.

Aceasta dieta este foarte buna pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor. De asemenea, ea are beneficii importante asupra sanatatii. Cercetatorii au descoperit ca dieta 5:2 protejeaza impotriva bolilor Alzheimer si Parkinson, scade riscul de a dezvolta diabet si regleaza nivelul colesterolului.

Un alt avantaj al acestei diete este ca te ajuta sa iti mentii greutatea corporala in timp si sa nu te ingrasi brusc de la incheierea ei. Se pare ca in 3 luni de dieta 5:2 se pierd cam 8 kilograme. Nu e rau, nu?

Revenind la Jennifer Lopez, in perioadele in care nu vrea sa slabeasca, aceasta nu exclude din meniu nicio grupa de alimente, dar incearca pe cat posibil sa consume mancaruri sanatoase, insa in portii foarte mici. Vedeta a declarat in nenumarate randuri ca nu agreeaza ideea de a avea o dieta stricta, cu foarte multe reguli, deoarece i se pare un consum inutil de energie.

Care sunt regulile de la care, in general, nu se abate vedeta?


1. Nu isi propune sa slabeasca un numar de kilograme intr-un anumit interval de timp.

2. Mananca de 5 ori pe zi, 3 mese principale, destul de mici, si 2 gustari, foarte mici si ele.

3. Nu mai cere inca o portie.

4. Consuma multe proteine si lichide.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



Potrivit declaratiilor cantaretei, secretul pentru o silueta subtire nu consta numai in dieta, ci si intr-un program strict de exercitii fizice, cat mai combinate, cardio cu pilates si yoga, care trebuie alternate in fiecare zi, pentru a nu se obisnui corpul cu un anumit ritm. Pe langa toate aceste exercitii, se mai adauga si dansul pe care Jennifer il practica intens in fiecare zi. Ceva mai greu pentru o persoana normala, cu job de birou, care nu poate sa danseze cam cand are chef.

Desi a fost deseori criticata pentru formele ei prea generoase, Jennifer Lopez a declarat in nenumarate randuri ca isi iubeste corpul asa cum e, mai ales posteriorul, pe care si l-a sigurat, in urma cu ceva ani, cu cateva milioane de euro.

 

Tags:
dieta 5:2
dieta 5/2
jennifer lopez dieta
dieta jennifer lopez
diete vedete
diete celebritati
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Elena
    1. Elena 29.05.2014 12:20

    Nu e adevarat. Dieta 5:2 constituie in 2 zile diferite , nu una dupa alta mananci 500 de calorii iar 5 zile mananci normal dar sanatos.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare