Capcane in alimentara

Secrete 03.02.2016 Dana Lazar

 Sa faci cumparaturi a devenit acum o aventura. Nu poti trece prin rafturi fara sa te intrebi: oare ce producator ma mai inseala de aceasta data? As vrea sa va spun ca exista o solutie simpla ca evitam capcanele, insa nu exista. Asa ca: atentie!, atentie!, atentie!

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Painea

Credem cu totii ca daca luam paine cu multicereale sau paine 'neagra' am scapat de stres. Aiurea! Pana cand nu citesti eticheta nici vorba de asa ceva. La ce sa te uiti pe eticheta? La cantitatea de zahar, la ingredientele folosite. Sunt acolo ingrediente care habar nu ai ce inseamna? Atunci nu le manca. Ai mare grija la procente, altfel vei lua tot paine alba, insa cu cateva seminte in ea.

 

Iaurtul

Banuiesc ca stii deja ca iaurtul grecesc este cea mai sanatoasa varianta de iaurt. Dar chiar si asa, daca il alegi pe acesta, tot trebuie sa iei o varianta fara adaos de zahar si fara cantitate redusa de grasimi. Citeste eticheta!

 

Fructe si legume

Adesea suntem atat de bombardati cu informatii despre fructe si legume incat parca ne este frica sa alegem. Sunt cartofii buni sau rai? Sa mananc mai ales kale? Trebuie neaparat sa iau mango? Sa ne relaxam, nu trebuie sa ne schimbam obiceiurile numai pentru ca acum este la moda o anumita planta sau un anumit fruct. Nu trebuie sa treci pe mango daca iti plac merele.

 

Produse speciale pentru slabit

Aici chiar trebuie sa fii atenta. Cel mai simplu ar fi sa treci efectiv fara sa te uiti deloc la standul cu pricina.

Batoane granola? Pot sa fie pline de zahar.

Lactate dietetice? Dar grasimea aceea era buna pentru organism! Si, in plus, ia sa vad ce ati mai pus pe eticheta... o multime de chimicale.

Sucuri fara zahar? Acestea nu sunt decat o gluma proasta pe baza buzunarului si sanatatii voastre.

Chips-uri vegetale? Off... pai daca sunt prajite nu este nicio diferenta fata de cartofii prajiti. Oricum si cartofii tot legume sunt.

 

Mare grija, numai pentru ca scrie bio, eco, fara gluten sau alte astfel de semne nu inseamna ca si este o mancare mai sanatoasa!  Mai bine te ghidezi dupa doua principii simple:

- sa intelegi ce scrie pe eticheta

- sa fie alimente care s-ar putea face si in curte la bunica

 

 

Tags:
cumparaturi
mancare sanatoasa
eco
bio
gluten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare