Carne de vita in sos condimentat

 Ingrediente pentru 8 portii:
-1.2 kg de vrabioara,
-2 catei de usturoi,
-1 legatura de cimbru,
-100 grame de mustar iute Dijon,
-1 lingurita cu piper negru,
-sare de mare.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Plus:
-ulei de masline, pentru tigaie,
-fire de cimbru pentru decor.

 

Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se aseaza carnea pe un tocator si se indeparteaza partile fibroase si excesul de grasime. Usturoiul se curata si se taie felii. Peste carne se presara usturoi.

 

Crimbrul se spala, frunzele se toaca marunt si se amesteca cu mustar si piper. Apoi carnea se da prin acest amestec. Carnea se pune in tava, in care in prealabil s-a turnat un pic de ulei. Se baga tava in cuptor, unde se lasa sa stea pret de 45 de minute. Se verifica usor cu o furculita. Ca sa-ti dai seama daca carnea s-a facut aceasta trebuie sa capate o nuanta rozalie in interior.

 

Apoi se scoate din cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa stea 15 minute. Carnea se taie in felii, se decoreaza cu fire de cimbru si se serveste.

 

Pofta buna!
 

Tags:
vita
sos condimentat
usturoi
mustar
ulei de masline
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare