Cartofi piure parmezan

Aceasta reteta este pentru 8 portii. O portie contine: 118 calorii, 3 g grasime din care 1.6 g grasime saturata, 4 g proteine, 20 g carbohidrati, 2 g fibra. Timpul de preparare este 10 minute iar timpul de gatire este 20 de minute.

Ingrediente:

1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
125 ml lapte degresat
125 ml zer
4 linguri branza parmezan rasa
Sare
O lingura unt nesarat

Mod de preparare:


1. Puneti cartofii intr-o cratita mare si acoperiti cu apa. Lasati sa fiarba, apoi dati la foc mic si mai lasati 10 minute.
2. In timp ce cartofii sunt pe foc, puneti zerul si laptele intr-o cratita mica cu un capac la foc foarte mic pana cand se incalzeste. Aveti grija sa nu fiarba laptele!
3. Scurgeti cartofii, adaugati laptele si pasati pana cand compozitia devine omogena.
4. Adaugati branza si sarea.
5. Puneti pe deasupra untul si lasati-l sa se topeasca.

Pofta buna!
Tags:
cartofi
lapte
zer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare