Cate calorii contin bauturile pe baza de cafea

Am baut cafea de foarte putine ori in viata mea, dar nu pot sa-ncep dimineata daca nu beau o cana mare de ceai verde. Cu toate astea, sunt curioasa ce reprezinta denumirile curioase din meniurile cafenelelor. Si sunt mai mult ca sigura ca tu, bautoare de cafea fiind, vrei sa stii cate calorii are bautura ta preferata pe baza de cafea. 

Espresso 
 
In spatele unui espresso perfect sta multa matematica, din cate imi dau seama. 7 grame de cafea se trec printr-un jet de apa fierbinte, la o temperatura de 88 - 92 grade Celsius, cu o presiune de 9 atmosfere. Cantitatea mica de cafea este atat de densa incat e suficienta o cescuta ca sa te trezeasca dupa prea putine ore de somn. In plus, 100 de mililitri nu inseamna decat 2 calorii.
 
Cappuccino
 
In Italia, cappuccino este considerata o bautura pentru dimineata si nu se bea niciodata dupa ora 11. Contine o parte espresso, o parte lapte si o parte spuma de lapte, dar si 369 de calorii. 
 
Latte 
 
Mi se pare ca aceasta este bautura pe baza de cafea potrivita pentru mine, pentru ca are mai mult lapte: doua parti de lapte fierbinte la o parte de cafea. Atentie insa de unde iti cumperi caffe latte. In general, 100 de mililitri inseamna 72 de calorii, dar daca il comanzi la Starbucks are 53,6 calorii (gratie laptelui integral). 
 
 
Caffe macchiato 
 
Deasupra shotului de espresso, aceasta bautura are si un strat de spuma de lapte, care are rolul de a taia din intensitatea aromei de cafea. Daca ai onoarea sa-ti pregateasca un barista un caffe macchiato, sigur iti va face arta in cescuta ta lasandu-ti amintire in spuma de lapte o floare sau chiar o inima. Revenind la ce te intereseaza pe tine cand dai comanda in cafenea, 100 de mililitri de caffe macchiato are 16 calorii. 
 
Coffee Frappuccino 
 
Sa nu te miri daca te vei simti molesita dupa ce savurezi un Coffee Frappuccino la Starbucks, caci acesta contine 69 de grame de zahar si 330 de calorii. 
 
Mocha 
 
Poti sa ceri aceasta bautura in loc de desert, pentru ca este facuta dintr-un shot de espresso cu putina cacao si lapte fierbinte. Mocha contine 37 de grame de zahar si 270 de calorii, deci ar fi bine sa-l inlocuiesti cat mai des cu fructe proaspete, daca tine loc de desert. 
Tags:
cafea
calorii
espresso
macchiato
cappuccino
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare