Cate calorii trebuie sa arzi ca sa slabesti 1 kilogram?

Experiente 01.03.2017 Livia Caled
Te-ai intrebat vreodata cate calorii trebuie sa arzi ca sa scapi de 1 kilogram? Raspunsul e simplu: trebuie sa arzi intre 7000 si 7700 de calorii, in functie de greutatea pe care o ai. In general, se considera ca pentru a slabi o jumatate de kilogram, trebuie sa arzi 3500 de calorii.
 
Potrivit expertilor in nutritie si fitness, ca sa slabesti este important sa reduci numarul de calorii consumate zilnic si sa faci cat mai mult sport.
 
Care sunt exercitiile care ard cele mai multe calorii?
 
1. Mersul pe munte si cataratul
 
Daca nu iti place sa mergi la sala si nici nu te omori cu alergatul prin parc, poti arde multe calorii daca faci trasee montane sau practici cataratul. Stiai ca in doar 30 de minute de catarat poti sa arzi peste 400 de calorii? Cele mai frumoase trasee montane, cu multe zone de catarat, sunt cele pe creasta Pietrei Craiului.
 
2. Inotul
 
Iti place sa inoti? Vestea buna este ca inotul nu numai ca iti face corpul mai frumos, ci te ajuta sa arzi peste 350 de calorii in doar 30 de minute. Acest sport imbunatateste sanatatea inimii, ajuta la controlul respiratiei, elimina stresul, poate fi practicat si de persoanele care sufera de artrita, imbunatateste sanatatea inimii, creste flexibilitatea corpului si tonifiaza muschii. Ca sa te asiguri ca ai un stil de viata sanatos si slabesti cat ti-ai propus, combina inotul cu alergatul si nu o sa mai ai nevoie de mers la sala. 

3. Exercitiile Tabata
 
Exercitiile Tabata sunt exercitii intense care presupun mult efort fizic intr-o perioada scurta de timp si sunt considerate printre cele mai eficiente exercitii cand vine vorba de tonifiere si arderea caloriilor. Mai multe studii au aratat ca persoanele care fac genuflexiuni cu sarituri timp de 20 de secunde, apoi fac pauza 10 secunde, reusesc sa arda aproximativ 15 calorii pe minut si sa isi accelereze rata metabolismului. Un exercitiu de tip tabata arde aproximativ 450 de calorii intr-o jumatate de ora. O serie de miscari Tabata pe care le poti face acasa gasesti AICI.
 

4. Alergatul
 
Bineinteles, din lista noastra, nu putea sa lipseasca alergatul, un sport pe cat de simplu, pe atat de eficient. La doar 30 de minute de alergat poti sa arzi peste 350 de calorii, in functie de ritmul cu care alergi. Stiai ca doar 10 minute de alergat zilnic iti mentin inima sanatoasa, te ajuta sa slabesti, iti regleaza tensiunea arteriala si iti cresc speranta de viata? 
 
 
5. Saritul corzii
 
Cand e vremea urata afara si nici nu ai chef de sala, cel mai simplu exercitiu pe care il poti face acasa este sa sari coarda. Stiai ca daca sari coarda arzi tot atatea calorii ca atunci cand alergi? Practicarea acestui exercitiu te ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul si sa reduci grasimea din zona coapselor. Cateva exercitii cu coarda gasesti AICI.
 
 
Sursa foto: shape.com
 
 
Tags:
calorii
slabire
cate calorii sa arzi ca sa slabesti
1 kilogram
alergat
exercitii
catarat
inot
alergat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare