Cateva trucuri noi pentru un somn profund

Ai tot incercat varianta cu laptele cald si cu meditatia si tot nu dormi grozav noaptea? Am mai facut o lista ca cateva trucuri si macar cateva din ele sigur vor functiona si pentru tine. Arunca o privire. 

1. Combina cabohidrati cu proteine
 
Proteinele ajuta creierul sa produca triptofan, un aminoacid care provoaca stari de somnolenta, iar carbohidratii il invata cum sa-l foloseasca. Asadar, gustarea de seara sa contina unt de arahide cu paine integrala sau brazna slaba cu crackers. 
 
2. Mananca cirese 
 
Nu stiu unde poti gasi cirese acum, dar e bine de tinut minte pentru la iarna. Sau poti cauta sucuri naturale din cirese. De ce ai face asta? Pentru ca studiile au arata ca voluntarii care au baut 230 de mililitri de suc de cirese, de doua ori pe zi, timp de doua saptamani, au constatat imbunatatiri semnificative ale insomniei. 
 
 
3. Racoreste dormitorul 
 
Un dormitor mai racoros scade temperatura corpului, ceea ce da stari de somnolenta. Ce inseamna "racoros" depinde de la persoana la persoana, dar poti incepe in prima seara sa dormi la 18 grade si mai reglezi apoi. 
 
4. Verifica medicamentele 
 
Unele medicamente pot interfera cu somnul, cum ar fi cele pe baza de ginseng (care este un stimulant). Asadar, ar fi bine sa citesti cu atentie prospectul daca vrei sa iei o pastila seara. 
 
5. Foloseste lavanda 
 
Vei dormi mult mai bine intr-o camera putin aromata, asa ca pune cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe o batista si strecoar-o sub perna. 
 
6. Fereste-te de plictiseala 
 
Poate e surprinzator, dar plictiseala chiar afecteaza calitatea somnului. Incearca sa fii cat mai activ in orele in care stai treaz (social, emotional si fizic) pentru un somn profund. 
 
Tags:
somn
insomnie
lavanda
plictiseala
oboseala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare