Ce boala grava poate ascunde herpesul

News 19.12.2013 Andreea Pietrosel

Organismul transmite semnale. Important este sa stim sa le citim. Infectia cu virusul care determina aparitia herpesului ar putea fi unul dintre factorii care favorizeaza aparitia bolii Alzheimer, sustin cercetatorii de la Universitatea Brown si Institutul House Ear, din New Mexico.

Gandul scrie ca expertii au constatat acest lucru dupa ce au studiat, cu ajutorul unei noi tehnici, interiorul celulelor cu virusul herpes simplex tip 1 (HSV1). Potrivit datelor prezentate in studiu, HSV1 este cauza unei inflamatii comune care persista in stare latenta in interiorul celulelor nervoase. Reaactivarea si dezvoltarea infec?iilor HSV1 contribuie la declinul cognitiv asociat cel mai adesea cu boala Alzheimer.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Toti stim ca mancarea nesanatoasa afecteaza talia, insa ultimele cercetari arata ca aceasta afecteaza si memoria. Un studiu publicat in revista ”Brain, Behaviour and Immunity” si citat de Mediafax arata ca inclusiv pe termen scurt, o alimentatie nesanatoasa are efecte negative asupra capacitatilor cognitive. Studiul sugereaza ca obezitatea poate produce modificari rapide la nivelul creierului.

 

Tags:
Ce boala grava poate ascunde herpesul
herpes
tratament herpes
fast-food
alzheimer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare