Ce inseamna sa gatesti stir fry

Secrete 29.12.2015 Dana Lazar

Daca esti in cautare de retete sanatoase si care nu te ingrasa mai mult ca sigur ai dat peste termenul stir fry. Si poate ca ai trecut mai departe pentru ca suna prea exotic si complicat. Dar de fapt nu este si merita sa inveti sa gatesti astfel.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Stir fry are doua avantaje mari – foloseste numai putin ulei si lasa mancarea cu nutrientii pe care ii are de la inceput, nu ii distruge in aceeasi masura ca fiertul, de exemplu. Si nu se pastreaza numai nutrientii, ci si textura, ceea ce inseamna ca este posibil sa te indragostesti de unele alimente pe care le urasti, fierte fiind.

 

Cum gatesti stir fry

In primul rand ai nevoie de o tigaie speciala. Cel mai bine ar fi daca ai avea tigaia asiatica wok, dar poti folosi si o alta tigaie mare cu baza groasa.

Incepi prin a incinge tigaia.

Adaugi o cantitate mica de ulei.

Daca folosesti condimente le adaugi acum, la inceput.

Adaugi carnea. Ai grija, se rumeneste rapid.

Adaugi legume.

Daca ai in reteta si lichide le adaugi acum – de ex un pic de vin sau otet.

Daca este nevoie, acoperi tigaia, astfel incat legumele sa se gateasca la aburul din lichide.

 

Si un exemplu

 

 

 

Tags:
stir fry
gatire
legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare