Ce mananci dupa antrenament

Poate parea usor bizar dar este foarte important sa mananci inainte de antrenament. La fel de important este si ce mananci dupa antrenament. Raspunsul corect este: proteine si carbohidrati.

De cele doua ai nevoie pentru a-ti recapata energia pe care tocmai ai investit-o la sala si tot de ele ai nevoie pentru a-ti ajuta muschii sa se recupereze dupa antrenament.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asta nu inseamna ca trebuie sa plonjezi in prima prajitura cu ciocolata care-ti iese in cale dupa ce ti-ai indreptat pasii catre o vitrina.

E important sa tii caloriile la distanta. Am gasit cateva sugestii pe fitsugar.com si iti spun imediat despre ele.

Prima optiune dupa un antrenament extenuant este un shake de proteine. Te vei energiza instantaneu. Contine tot ce ai nevoie pentru a te repune pe picioare. Despre gust sa nu mai vorbim – este delicios.

 

Daca vrei totusi ceva de mancare, incearca putin mar cu unt de arahide – contine atat de putine calorii incat devine alternativa cea mai sanatoasa dupa un antrenament la sala.

Un mar mic,uns cu unt de arahide, contine sub 150 de calorii. Suficient cat sa energizeze muschii dar sa nu iti tina colaceii pe loc.

 

La fel de eficienta este o cana plina cu cacao cu lapte. Bautura cu miros de nostalgie este un mix de proteine si cantitati ideale de zahar si calciu. Studiile arata ca este cel mai eficienta forma de a grabi recuperarea dupa antrenament.

Iaurtul grecesc este un energizant atestat ca atare. Este exact ce ai nevoie ca sa iti relaxezi muschii incordati puternic timp de o ora la aparate. Presara niste fructe proaspete in borcanelul de iaurt si savureaza totul. Este exact ce iti trebuie. 

Tags:
Ce mananci dupa antrenament
antrenament
nutritie
regim de viata sanatos
carbohidrati
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare