Cum sa faci un picnic sanatos

Pentru inceputul lunii mai, meteorologii au anuntat valori de pana la 22 de grade, asa ca sunt sanse foarte mari sa putem sa iesim la picnic in vacanta de 1 mai. Daca ti-ai ales unde vrei sa te relaxezi, mai ramane sa-ti faci cosuletul pentru picnic. 

Dupa ce ai facut putin sport in natura, este timpul sa te si relaxezi. Te-am invatat deja cum sa faci aripioare marinate cu menta la gratar, asa ca acum te ajutam sa faci lista cu accesorii pentru picnic. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cel mai important element cand vine vorba de picnic, pe langa mancare, este patura sau daca nu-ti place sa stai pe jos, ia cu tine in masina o masuta si scaune pliante. Te sfatuim, in caz de soare puternic, sa iei si o umbrela

Cosul de picnic trebuie sa cuprinda toate necesare, adica farfurii de plastic, tacamuri si pahare de unica folosinta, servetele de hartie si umede, cos pentru paine si deschizator de sticle. 

 

Cum sa faci un picnic sanatos de 1 mai

Ca sa nu alungi distractia luarii mesei la iarba verde, si nici sa te abati de la dogmele dietei, ti-am pregatit cateva tips-uri care sa-ti umple cosul cu chestii sanatoase.

1. Minunatie intre doua felii de paine

Pentru picnic se ia o paine din faina integala (nu cea alba) sau multe cereale, omega 3, sau tortilla din faina de grau integral, ori paine din seminte de in-au fibre, vitamine si antioxidanti, se taie doua felii, se combina cu piept de pui ori somon afumat si ai obtinut un sandvis delicios. Mai poti sa-ti prepari unul din unt de arahide. Nu folosi mai mult de o lingurita cu unt de arahide, din deliciu devine supliciu. Nu pofti la sunca de porc sau la alte produse procesate- au mult sodiu si grasime. Uita-le!

2. Fructele si legumele “scaldate” in dressing

La fel de usor iti va fi sa iei la picnic fructe si legume. Se ia un cutit bine ascutit, se taie fasi groase de morcovi si telina si se insotesc cu hummus, ori crema de branza cu putine grasimi sau tzatziki. Gasesti pe Dietetik o modalitate rapida de a prepara hummus, in caz ca nu preferi sa il cumperi din magazin. Cat priveste fructele, le vei rasfata cu iaurt fara grasimi.

3. Desertul vine cu cereale

Stiu ca ai indesa in cos si o portie de tort, dar nu uita ca prea multe straturi de ciocolata nu se pupa cu dieta pe care o tii. Asa ca, ia punga cu seminte, cea de cereale, si fructele confiate si pregateste un desert de nota 10. Poti sa amesteci nuci cu cereale integrale si fructe confiate (stafide, caise, prune) si ai obtinut o granola delicioasa.

Ce sa nu uiti cand pleci la gratar

Nu uita, bineinteles, de saci de gunoi, caci stim prea bine ce ramane de multe ori in urma celor care ies la gratar de 1 mai. Aduna gunoaiele menajere intr-un sac pe care il vei depozita ulterior la un cos sau intr-un loc special amenajat. 

Cum nu exista gratar fara bere, ia cu tine o geanta termoizolanta in care vezi pastra berea rece. Nu uita sa iei si sucuri naturale si apa plata. Poti sa pui in cosulet si un termos pentru cafea, pentru cei care vor avea nevoie de putina energie. 

Pentru gratar o sa ai nevoie de cateva ustensile, precum paleta, cutit si cleste. Nu uita de lemne, carbuni si o solutie inflamabila. Daca nu exista loc special amenajat pentru gratar, nu uita sa-l iei pe al tau de acasa. Te sfatuim sa iei in masina si apa pentru a stinge la final focul sau poate veti avea nevoie sa va spalati pe maini. 

Pe langa aceste accesorii, in cosulet trebuie sa ai si de-ale gurii. Ia cu tine fructe, legume, seminte de tot felul si fructe confiate. Poti chiar sa faci o tarta de primavara, un tort de morcovi sau orice ti-ar placea sa mananci la picnic.

 

Tags:
picnic
1 mai
gratar sanatos
gratar 1 mai
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare