Ce trebuie sa stii inainte de prima ora de kangoo jumps

Prima mea ora de kangoo jumps a fost de fapt o lectie continua de echilibristica. La inceput nici n-am stiu ce sa fac imediat dupa ce mi-am pus ghetele in picioare, dar recunosc ca a fost din cauza ca nu m-am documentat inainte. Asa ca nu face ca mine si citeste ce trebuie sa faci la prima ora de kangoo jumps.

Atunci cand am intrebat ce trebuie sa fac sa nu cad, antrenorul m-a asigurat ca o sa fie ca mersul pe tocuri. E drept, e o senzatie asemanatoare, asa ca nu are de ce sa-ti fie teama. Asadar, pentru inceput asigura-te ca ai inchis bine toate cataramele, dar nu o strange prea tare pe cea de sus caci s-ar putea sa te ranesti. 
 
Dupa ce te incalti, verifica-ti postura: stai dreapta, cu genunchii usor indoiti, umerii relaxati si abdomenul tare. Vei vedea ca aceasta pozitie a corpului iti va lucra fesierii fara sa faci vreun exercitiu. Paseste normal, plimba-te putin si dupa ce te simti stapana pe tine, poti sa incepi sa sari de cateva ori pe loc pentru a-ti capata echilibrul. 
 
 
Apropo de ghete, acestea cantaresc in jur de 3 kilograme, asa ca nu e de mirare ca iti lucrezi atat de bine picioarele. In plus, studiile facute asupra ghetelor kangoo jumps au aratat ca acestea reduc cu 80% impactul asupra gleznelor, genunchilor, soldurilor, spatelui si coloanei vertebrale in timpul sariturilor. 
 
Ce se intampla exact in timpul orei? Dupa incalzire, urmeaza partea cardio care dureaza 35 de minute. Se porneste de la miscari simple si in final toata lumea face parte dintr-o coregrafie. Daca ai noroc sa dai peste un antrenor amuzant ca al meu, ora se va termina cu un dans pe Meneaito, aplauze si fluieraturi. Ba nu, se termina cand dupa dans toata lumea face cateva minute de stretching.
 
Si acum, cateva Nu-uri: 
 
  • Nu te apleca niciodata in fata, ci ai grija ca toata greutatea sa fie pe centrul ghetelor.
  • Nu efectua alte exercitii fizice timp de 30 minute dupa o sesiune kangoo jumps.
  • Nu-ti depasi limitele de confort ale corpului. Ai grija ca acest tip de antrenament iti va da o stare de euforie si vei simti ca esti din nou un copil care se bucura de saritul corzii, insa in acelasi timp te va impinge destul de mult spre fortarea limitelor. Invata sa-ti asculti corpul si sa te opresti cand esti obosita. 
  • Nu alerga pe suprafete accidentate sau denivelate pana cand nu te simti stapana pe ghete si pe sariturile tale. Acest sfat va avea sens cand vei vedea cateva zeci de persoane care participa la evenimentele in aer liber special organizate pentru iubitorii de kangoo jumps si iti vei dori sa topai si tu cu ei.
Deci, de ce sa te duci la kangoo jumps?
 
  • Pentru ca antrenamentul stimuleaza totodata activitatea de refacere a celulei osoase, deci previne osteoporoza.
  • Intarireste sistemului imunitar.
  • Arde cu 25% mai multe calorii decât oricare alt program efectuat într-o sala.
  • Elimina majoritatea durerilor de spate. Ghetele, prin design-ul lor, încurajeaza o pozitie adecvata pentru a pastra echilibrul si coordonarea în timpul efectuarii exercitiilor aerobice sau în timpul alergarii.
  • Partea cardio ajunge sa topeasca peste 700 de calorii în 30 de minute.
Tags:
kangoo jumps
ghete
sport
echilibru
sarituri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare