Ceai verde pentru slabit

Intre calitatile lui de a face metabolismul sa functioneze ca pe roate si puterea de a preveni raceala, ceaiul verde e un miracol pastrat intr-o cana. Intrebarea care apare dupa ce ne-am documentat atat in privinta beneficiilor pe care le aduce ceaiul verde este daca e suficienta o cana bauta pe zi sau nu. E posibil sa bei prea mult ceai verde?

Daca bei o cana de ceai verde sau doua pe zi, faci tot ce trebuie pentru a avea un regim sanatos. Nu o spunem noi, este opinia unui oncologist de la UCLA, citat de Fitsugar.com. Specialistul recomanda consumul a doua cani de ceai pe zi pentru o sanatatea de fier. Exista insa alti medici care urca nivelul la 5 cani de ceai pe zi. Aceasta practica ar scadea riscul aparitiei unui cancer la stomac, sustin medicii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru ca situatia sa devina si mai confuza, unii specialisti recomanda sa bem pana la 7 cani de ceai verde pe zi in cazul in care vrem sa slabim si sa ne punem in functiune metabolismul la cote maxime. Daca ai o sensibilitate la cafeina sau suferi de insomnie, e foarte posibil ca 7 cani de ceai verde sa fie putin prea mult pentru tine.

Ceaiul verde trebuie savurat cu atentie pentru ca, in afara de beneficii, are si o serie de consecinte negative. Taninurile care se gasesc atat in ceaiul verde cat si in cel negru, pot cauza scaderea absorbtiei de acid folic. Daca esti insarcinata sau incerci sa faci un copil, ar trebui sa limitezi consumul de ceai verde la 2 cesti pe zi. Ceaiul verde poate interfera si cu absorbtia fierului in organism asa ca e recomandat sa bei ceaiul intre mese, nu in timpul lor.

Acum ca v-am pus pe ganduri, cate cani de ceai verde beti pe zi?

Tags:
Ceai verde pentru slabit
ceai verde
antioxidanti
verde
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • eEva
    1. eEva 19.08.2013 15:21

    Problema e am incercat de mai multe ori sa consum ceaiul verde si am facut alergie fapt pentru care a trebuit sa renunt.Deci sa-l consume cine poate .

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare