Ceaiuri ideale in diete

Am ales ceaiurile de plante medicinale care au un efect diuretic bland, care aduc un aport sanatos de mineralele, si care sunt lipsite de efecte purgative excesive. In plus, aceasta selectie de ceaiuri are un gust bun, asftel ca pot fi baute fara zahar sau indulcitori, sunt aromate si, cel mai important, contribuie la mobilizarea depozitelor de lipide.

Ceaiul verde
Prima lui proprietate este aceea ca blocheaza asimilarea grasimilor. Poate inlocui cafeaua si iti ofera energie, dar in acelasi timp reduce pofta de mancare si stimuleaza metabolismul si arderile de grasimi. Este foarte bun daca este preparat sub forma de infuzie, dintr-o cana de apa la 70 de grade si un plic de ceai verde (apa de la automate are in jur de 70 de grade, iar daca incalzesti apa pe flacara, la 70 de grade, apar primele bule pe fundul vasului).

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Plicul de ceai nu trebuie sa stea in apa mai mult de zece minute. Pentru un gust placut adauga o felie de lamaie sau lapte pentru cafea. Il mai poti combina cu o infuzie de ceai de menta sau de macese, care amelioreaza gustul ceaiului verde, dar ii potenteaza calitatile. Ceaiul verde se mai gaseste gata combinat cu iasomie sau portocala. De fiecare data aroma este imbatatoare. 

Ceai de papadie
Papadia este un adjuvant recunoscut impotriva obezitatii. Este diuretic, usor laxativ, depurativ si detoxifiant. Consmat constant ceaiul de papadie determina cresterea arderilelor metabolice normale si purifica organismul. Combinata dintre papadie si urzica si/sau cu flori de sanziene este imbatabila.

Pentru a da ceaiului un gust placut adauga in apa, frunze proaspete de menta. In plus, pe langa aroma, menta are meritul de a reducere a apetitului. O cana de ceai de papadie se face turnand apa fiarta peste doua lingurite de papadie, care apoi se fierbe un minut. Lasa ceaiul 15 minute la infuzat, dupa care e gata de baut.  

Ceaiul de soc
Ceaiul de soc este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slabit, intrucat elimina toxinele din organism si este un excelent diuretic. Pe langa proprietatile diuretice, acesta este foarte aromat, placut la gust chiar si neindulcit, astfel ca este foarte placut de baut. Poti prepara o cantitate mai mare, o data pe zi.
 

Un litru de apa fierbinte se toarna peste sase linguri de flori de soc uscate. Acopera-l si lasa-l sa infuzeze 10-15 minute. Strecoara-l si savureaza-l rece, cu felii de lamaie.

Tags:
ceaiuri de slabit
grasim
metabolism
arderi
ceai verde
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare