Ceapa – medicamentul din gradina

Sunt mare amatoare de ceapa. Imi place atat de mult incat o tin intr-o punguta speciala in care ea isi odihneste straturile lipite strans una de alta, in conditii optime. Ce mai, are ditai spa-ul in punga luata special din Germania pentru depozitare in conditii optime.

De la bunica am invatat ca ceapa nu e buna doar in mancare. De la raceala pana la depresie, mamaie trata orice cu foi de ceapa, chiar daca uneori gustul devenea insuportabil.

Nu pot trece peste iarna fara aliatul meu de nadejde. Cand iti curge nasul si pieptul ti-e zgaltait de tuse, nici un sirop preparat cu grija de farmacisti nu are pe jumatate efectul cepei. Asa ca daca raceala nu-ti da pace, mananca la fiecare masa ceapa pentru a intari rezistenta organismului.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce o recomanda ? Atat familia cat si proprietatile antioxidante si faptul ca ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. In plus are proprietati antibiotice.

Cu o ceapa la purtator, nasul infundat devine amintire. Conditia este sa mestecati o ceapa alba inainte de culcare. Dupa aceea e recomandat, evident, sa dormiti singur.

Ai dureri de stomac ? Ceapa, Super-Ceapa e aici ca sa le aline. Infectiile stomacale sunt puse la pamant de proprietatile antiinflamatorii si antibacteriene ale cepei. Aceeasi ceapa, proaspata de data asta, te ajuta sa eviti crampele de stomac.

Ajuta si la durerile de dinti, dar asta nu inseamna ca poti evita programarile la stomatolog. Trebuie doar sa mesteci ceapa si ea va face minuni pentru dantura ta.

Daca ai acnee ca in pubertate, tot aici gasesti salvarea. Poti face o masca din sucul unei cepe peste care ai adaugat miere. Vei avea un ten mai curat si o circulatie a sangelui mai buna.

In fine, daca te simti deprimat si obosit, ceapa poate fi remediul perfect. Este energizanta daca o transformi in suc cu miere si o bei. Nu vorbim aici despre gust, pentru ca nu e ceva de mentionat. Oricum un rau mic face un bine urias asa ca in perioadele stresante e de ajuns sa bei tonicul inainte de culcare pentru un somn odihnitor.

Voi ce la ce mai stiti ca e buna ceapa ?

Tags:
antioxidanti
alimente bogate in calciu
alimente bogate in vitamina C
potasiu
sodiu
radicali liberi
masca cu ceapa
antibiotic
dureri de stomac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • justme
    1. justme 04.11.2010 19:28

    adevarul e ca sunt un fan al cepei si al usturoiului.si nu sunt singura.sotul meu e si el la fel.de la ceapa nu am niciodata probleme, insa usturoiul imi mai face uneori probleme cu fierea,atunci cand sunt lacoma si mananc prea mult usturoi

  • maia
    2. maia 01.05.2012 21:27

    Ceapa imi da arsuri la stomac si gura amara... dar o iubesc... de ce am gura amara de la ceapa si arsuri de stomac?

  • otiliaignat
    3. otiliaignat 06.05.2012 17:44

    nu stiu sa-ti raspund. ce pot sa spun este ca trebuie sa te gandesti si cu ce fel de alte alimente o asociezi. ceapa in sine nu face rau, nu are ce sa faca rau.... cere sfatul medicului, consuma mai putin si mai des sau combina ceapa cu alimente care sa-i neutralizeze din aciditate _ branza de vaci, branza telemea noua....

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare