Ceapa cu ficatei

Prepararea aceastui fel de mancare nu va va rapi mai mult de 30 de minute. Daca doriti o garnitura o puteti prepara in acelasi timp. 

Ingrediente:

500 gr. ficatei de pui,

2-3 cepe mari,

2 frunze de dafin,

sare, piper

ulei de floarea soarelui. 


 
Ficatul de pui trebuie tinut in apa rece , in frigider, pana lasa tot sangele. In acest fel, isi va pierde gustul amarui si nu se va intari la prajit. In acest interval, apa se schimba de cateva ori, pana va ramane curata, fara sange. 
 
Ceapa o taiem julien si o punem la calit in putin ulei impreuna cu piperul dupa gust si frunzele de dafin. Nu trebuie sa folosim mai mult de 2-3 linguri de ulei, pentru ca ficatul si ceapa se vor fierbe in suc propriu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dupa ce ceapa s-a inmuiat, aduagam ficatul (pe care in prealabil l-am scurs bine de apa), Totul se face la foc mic. Punem un capac fara sa amestecam, altfel ficatul se va faramita. Il lasam sa bolboroseasca incet sub capac pentru cca 10-15 minute. In ultimele 4-5 minute il putem intoarce cu mare grija pe partea cealalta, ca sa ne asiguram ca e bine patruns. 


 La final, si numai la final, il asezonam cu sare. sarea are proprietatea de a face ficatul sa se intareasca, in timp ce il gatim, si de aceea eu recomand sa adaugam sare doar in momentul servirii. 

100 de grame de ficatei cu ceapa contin: 165 de calorii, 27,3 grame proteine, 5,1 grame lipide, 2,1 grame carbohidrati. 

 

Tips: ficateii de pui cu ceapa se potrivesc de minune cu cartofii natur, orezul sau mamaliga.

Tags:
ceapa
ficat de pui
organe de pui
ceapa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
  • Vita cu prune uscate Retete cu vita

    Vita cu prune uscate

    10.10.2014

    De curand am descoperit mancarurile dulci si am tot inceput sa experimentez cam orice contine carne si fructe. Asadar, astazi va poftesc la vita cu prune uscate, o mancare cel putin la fel de buna...

    mai mult
  • Ficat in sos de ceapa Retete cu vita

    Ficat in sos de ceapa

    01.10.2014

    Zi-mi ca si tie ti-a plouat imediat in gura cum ai citit titlul. Daca te gandesti putin la combinatia de ingrediente, constati ca e ceva ce trebuie neaparat sa incerci. Ficatul e amarui, ceapa e...

    mai mult
  • Cum faci cea mai buna zacusca Retete de post

    Cum faci cea mai buna zacusca

    28.08.2014

    Anul asta n-am prea avut chef sa fac zacusca, din lipsa de timp si de lene, dar nu m-am putut abtine si intr-un final, m-am luat prin surprindere si am cumparat ingredientele. Daca le-am cumparat...

    mai mult
  • 10 sfaturi despre cum sa tai ceapa fara sa plangi Secrete

    10 sfaturi despre cum sa tai ceapa fara sa plangi

    28.07.2014

    Pe dietetik.ro iti sugeram tot felul de retete sanatoase si cu putine calorii, asa ca trebuie sa te invatam si cum sa fii foarte eficienta atunci cand gatesti. Pentru ca ceapa este un ingredient...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • cris
    1. cris 27.09.2010 23:16

    Eu fac reteta asta si cu sos de rosii, adica pun si sos de rosii spre sfarsit, cand ficatul si ceapa sunt facute.

Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare