Cele mai bune masti pentru hidratarea parului

De multe ori, sampoanele, balsamurile, serurile, spumele, fixativele si lotiunile pentru par din comert nu fac decat sa ne usuce parul, sa il predispuna la degradare si sa il lipseasca de stralucire, conferindu-i un aspect neingrijit de care avem impresia ca nu avem cum sa scapam prea repede. Vestea buna este ca mastile preparate acasa, cu ingrediente naturale, reusesc sa ne hidrateze parul, sa il tonifieze si sa ii redea stralucirea pierduta. Cand parul nu este hidratat suficient, el este predispus la uscare si degradare, incepe sa cada si tinde sa se rupa repede.

Care sunt cele mai bune masti pentru hidratarea parului?


1. Masca de par cu ulei de migdale, ulei de cocos si avocado


Amesteca intr-un bol 2 linguri de ulei de migdale, 2 linguri de ulei de cocos si o jumatate de avocado copt bine. Aplica aceasta masca pe par, masand usor la radacini. Las-o sa actioneze 15-20 de minute, dupa care spala-te in mod normal. Uleiul de migdale este folosit ca tratament de infrumusetare inca din antichitate, atat pentru piele cat si pentru par, uleiul de cocos confera stralucire parului si il face mai rezistent, iar avocado contine uleiuri care au puterea de a penetra firele de par, facandu-le in acest fel mai puternice. Ai grija cand cumperi uleiul de cocos de la magazinele naturiste, sa alegi un ulei de cocos extravirgin, cu miros. Cele fara miros sunt rafinate si au mai putine proprietati benefice asupra parului.

2. Masca de par cu ulei de masline, miere si galbenus de ou

Amesteca bine intr-un bol 2 galbenusuri de ou, o lingura de miere si 2 linguri de ulei de masline. Lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care clateste bine. Ouale sunt o sursa buna de proteine si lecitina, plus vitamine si minerale, care ajuta la repararea parului deteriorat, mierea este foarte benefica pentru sanatatea scalpului, iar uleiul de masline este bogat in vitaminele A si E care ajuta la hidratarea parului. Daca vrei sa stimulezi cresterea parului, adauga si cateva picaturi de ulei de rozmarin sau de ulei de ricin.



3. Masca de par cu ulei de ricin si miere

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru par, el ajuta la fortifierea parului. Aceasta masca este potrivita pentru persoanele care au par rar, firele de par foarte subtiri si, in general, parul degradat. Amesteca intr-un bol 4 linguri de miere si doua linguri de ulei de ricin. Lasa masca sa actioneze pe par vreo 20 de minute dupa care clateste si spala cu samponul obisnuit. Mierea are proprietati anti-bacteriene si va trata scalpul, iar uleiul de ricin va actiona asupra parului si il va fortifia, deci ii va da volum.

4. Masca de par cu ulei de masline, banana si miere


Adauga intr-un vas 5-6 linguri de ulei de masline, o lingurita de miere si o banana. Ca sa nu ramai cu bucatele de banana prin par, ar fi bine sa dai banana prin blender. Uleiul de masline previne degradarea si reduce caderea parului, banana il revitalizeaza, iar mierea il ajuta sa se hidrateze. Amesteca bine toate ingredientele pana se transforma intr-o pasta si aplica pe par. Maseaza pana cand masca se distribuie pe toate firele de par. Lasa masca sa actioneze o jumatate de ora dupa care spala bine parul.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
masti hidratarea parului
masti par
miere
ulei de ricin
ulei de masline
par
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare