Cele mai bune suplimente pe care sa le iei in fiecare zi

Intr-o lume ideala, in care oamenii si-ar lua toti nutrientii necesari din alimente, n-ar mai exista notiunea de suplimente alimentare, insa cum in ziua de azi este foarte greu sa mananci sanatos si curat, avem nevoie sa ne ajutam putin organismul. 

Iti vom prezenta o lista cu suplimentele pe care ar trebui sa le iei in fiecare zi, dar nu uita inainte de a le introduce in rutina zilnica trebuie sa te consulti cu medicul tau. 
 
Calciu 
 
Daca te-ai gandit ca trebuie sa ia calciu doar persoanele mai in varsta, afla ca femeile incep sa piarda din densitatea osoasa pe la 20 de ani. Trebuie sa iei calciu in special daca esti vegetarian sau pur si simplu nu prea consumi lactate. Pentru a-ti pastra oasele, dintii si muschii puternici, iar sistemul nervos sa functioneze corespunzator, trebuie sa iei 1.000 de mg pe zi. 
 
Vitamina D
 
Stii deja ca principala sursa de vitamina D este soarele, asa ca este lesne de inteles de ce trebuie sa iei acest supliment in timpul iernii. Vitamina D nu este importanta doar pentru ca este esentiala pentru functionarea sistemului imunitar si pentru protectia impotriva diabetului si a unor tipuri de cancer, dar si pentru rolul pe care il joaca in fixarea calciului in oase. Doza zilnica recomandata este de un comprimat, insa pentru femeile active, doua comprimate. 

 
Fier 
 
Fierul este esential pentru pastrarea nivelurilor de energie, pentru a mentine sanatatea sistemului imunitar si pentru a regla temperatura organismului. Daca nu iei acest supliment, productia de celule rosii va incetini si vei suferi de anemie. Femeile sunt mai predispuse la carente de fier din moment ce pierd mult sange in timpul menstruatiei. 
 
Probiotice 
 
Probioticele iti aduc o multitudine de avantaje, printre care o digestie si o imunitate imbunatatita, mai putine bacterii rele si mai putine balonari. Partea buna este ca poti sa-ti iei probioticele din alimente, cum ar fi iaurt, chefir si alte lactate, fara sa fie nevoie sa inghiti pastile. 
 
Multivitamine 
 
Ca sa scapi de grija si ca sa nu inghiti mai multe pastile pe zi, cel mai bine iei multivitamine. Alege flaconul care ti se potriveste, care contine mixul de vitamine de care ai nevoie, si iei o singura pastila pe zi. 
Tags:
suplimente
medicamente
vitamine
pastile
medic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare