Cele mai comune simptome de ADHD

ADHD  - in traducere Deficit de Aten?ie sau Tulburare Hiperkinetica este una dintre cele intalnite afectiuni psihiatrice e la copii si adolescenti. Studiile arata ca un procent de 5% din copiii de varsta scolara prezinta simptome ADHD (adica 1-2 din copiii dintr-o clasa de 30).

ADHD debuteaza in copil?rie si poate persista si la varsta adulta. Desi la unii copii simptomele ADHD dispar odata cu inaintarea in varsta, in jur de 60% pot prezenta simptome si la varsta adulta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Neatentia, impulsivitate si hiperactivitate sunt principalele simptome ale ADHD-ului.

Daca nu poseda inteligenta superioara, o familie care sa-i sustina, daca nu au suport educational si material, acesti tineri sunt inclinati spre delincventa juvenila, arata studiile.

Au existat insa si cazuri in care copii foarte inteligenti au fost diagnosticati gresit de specialisti pentru simplu motiv ca se plictiseau in clasa.
 
ADHD are 3 simptome majore, pe baza carora poate fi usor recunoscuta:

1. Neatentia

Este cel mai comun simptom, acesteia adaugandu-i-se in timp, incapacitatea de concentrare, de ordonare a activitatilor precum si probleme majore de memorie. Sarcinile si indatoririle profesionale sunt indeplinite cu deosebita greutate.

2. Impulsivitatea

Adultii suferind de ADHD nu sunt capabili sa mentina aceeasi slujba pentru mult timp, au tendinta de a cheltui banii fara masura si nu se pot dedica unor relatii socio-afective de lunga durata.


3. Hiperactivitatea

Aceasta stare este resimtita in mod acut de copii. Adultii o percep ca pe o neliniste permanenta, care nu le permite sa desfasoare activitati relaxante si linistitoare, precum cititul.

Studii recente au demonstrat ca 60% din copiii cu ADHD sufera de aceasta conditie si in perioada adulta (in SUA, de exemplu, sunt diagnosticate 8 milioane de persoane adulte cu aceasta tulburare).

Cauze

ADHD nu are cauze cunoscute, desi multi oameni sunt de parere ca aceasta tulburare de comportament se declanseaza in urma unui dezechilibru a substantelor chimice prezente in creier. O alta cauza o reprezinta factorii genetici ori din mediul inconjurator. Unii factori din mediul inconjurator includ: expunerea la toxine pe perioada sarcinii, aditivii alimentari, alergiile, zaharul, cafeina si colorantii din alimente.

Dieta si nutrtie

Dieta pentru ADHD va ajuta creierul  sa functioneze mai bine, diminuand simptomele, de exemplu lipsa de concentrare. In cazul in care exista carente de vitamine si minerale se vor administra suplimente nutritive. In plus, acestea pot contribui la diminuarea simptomelor de ADHD. Daca se inregistreaza ca in urma consumului unor alimente simptomele se inrautatesc, acestea se vor exclude din meniu. Multi experti in domeniul sanatatii sunt de parere ca o dieta poate juca un rol esential in diminuarea simptomelor de ADHD.

Consuma multe proteine si anume: fasole, branza, oua, carne si nuci. Serveste un mic dejun bogat in proteine si prepara cateva gustari sanatoase pe baza de proteine pentru a imbunatati puterea de concentrare. Consuma mai multi acizi grasi Omega 3, care sunt regasiti in: ton, somon si alti pesti de apa rece. La aceasta lista se mai adauga: nuci de Brazilia, masline si ulei de rapita. Acizii grasi omega 3 ii poti gasi si sub forma de suplimente nutritive.

Tags:
Cele mai comune simptome de ADHD
ADHD
simptome ADHD
dieta ADHD
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Deficitul de atentie la adulti: simptome si remedii Afectiuni

    Deficitul de atentie la adulti: simptome si remedii

    30.05.2017

    Puterea de concentrare difera de la persoana la persoana si este, de cele mai multe ori, legata de activitatile de zi cu zi. Daca obisnuiesti sa citesti, atunci te poti concentra mai usor la a face...

    mai mult
  • Copilul tau e prea agitat? Experiente

    Copilul tau e prea agitat?

    17.09.2012

    De sus in jos si de la stanga la dreapta, copilul pare sa nu se mai potoleasca. Mama lui se intreaba ingrijorata daca o sa se potoleasca la scoala sau trebuie tinut cu forta in banca. Copilul tau e...

    mai mult
  • Slabeste pe termen lung News

    Slabeste pe termen lung

    27.06.2012

    O poti face cu dieta Ketogenica. Gandul scrie ca este una dintre putinele cure de slabire care promit o scadere lenta in greutate, dar avantajul acestui regim este ca rezultatele obtinute se...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare