Cele mai hidratante fructe si legume

Hidratarea este fundamentala. Este secretul sanatatii, al pielii frumoase si al siluetei. Asa ca o lista cu cele mai hidratante fructe si legume de vara este binevenita. Stiu ca primul gand duce la pepene, dar pe langa pepene avem si cateva surprize!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In topul listei cu cele mai hidratante fructe si legume se afla pepenele rosu. Mai mult decat atat combinatia de mierale, saruri, zaharuri naturale si apa din pepenele rosu este perfecta si este capabila sa induca o hidratatre ideala. Pepenele contine toate sarurile de rehidratare necesare organismului, calciu, potasiu si sodiu in proportii perfecte. Compozitia pepenelui face din el cea mai buna "bautura" pentru sportivi, fructul ideal vara. Pepenele proaspat contine 92% apa naturala, filtrata si de cea mai buna calitate! Sa "bem"  pepeni!

Pe locul doi in topul celor mai hidratante fructe si legume se afla ardeii grasi. Acestia au aceeasi cantitate de apa ca si pepenii, 92% din compozitia legumei fiind apa. In plus au vitamina C vitamina B6 (ideala in dieta vegetariana), beta-caroten si mult acid folic.

Pepene rosu
Ardei grasi
Greapfruit
Vinete
Kiwi

 

Pe locul trei este grapefruit-ul care vine la pachet cu beneficii importante pentru reglarea nivelului d einsulina din sange, controlul apetitului, in sesnul scaderii lui, aceasta facandu-l ideal in dietele care urmaresc scaderea in greutate. Un pahar cu suc proaspat d egrapefruit (neindulcit) sau fructul ca atare sunt cea mai buna cale de hidratare, fie vara, fie iarna!

Pe locul patru in lista cu cele mai hidratante fructe si legume se afla vinetele. Acestea sunt un amesteca de nutrienti pretiosi, antioxidanti, fibre si apa. Preparate vinetele pastreaza toate aceste calitati.

Lista celor mai hidratante fructe si legume este inchisa de kiwi. Simpaticul si gustosul fruct verde tine si de foame si de sete. Este plin de potasu, ceea ce confirma calitatile lui de fruct care hidrateaza, dar si de vitamina C si are si foarte mult magneziu, scrie Shine Yahoo.

Cele mai hidratante fructe si legume sunt cea mai buna solutie cand iti este si foame si sete in acelasi timp!

Tags:
cele mai hidratante fructe si legume
pepene
ardei
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
fibre
magneziu
dieta
insulina
apa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare