Cele mai sanatoase 8 bauturi II

Continuam lista celor mai sanatoase opt bauturi din lume. Prima serie o gasesti aici.

Dar sa bem apa zi de zi este de-a dreptul plictisitor. Organismul are nevoie de vitamine, minerale, acestea nu se gasesc in apa. Si-atunci care sunt acele bauturi care ne potolesc setea si au grija de sanatatea noastra? La asta vom incerca sa raspundem azi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

5. Ciocolata fierbinte
Stiu ca o adorati, caci si eu ma dau in vant dupa ea. Si zau asa, nu aveti de ce sa va temeti. Ciocolata calda previne depresia, tocmai pentru ca stimuleaza serotonina. Poate proteja impotriva afectiunilor inimii si reduce colesterolul rau. 237 de ml de ciocolata fierbinte, pregatita in casa, are nici mai mult, nici mai putin de 195 de calorii.

6. Sucul de rosii cu putin sodiu
Este ideal pentru perioada estivala. Protejeaza pielea de UV. Si cum rosiile contin licopen, produsele concentrate, pe baza de rosii, (suc de rosii, bulion etc) au o concentratie mare de licopen-care protejeaza impotriva a mai tipuri de cancer si scad riscul afectiunilor cardiovasculare. Iar 177 de ml de suc de rosii (cu putin sodiu) au numai 61 de calorii.

 

7. Sucul de afine
De alegeti sa va potoliti setea cu suc de afine nu o sa regretati alegea facuta, caci sucul de afine previne afectiunile dentare. Insa, sucurile din fructe contin zahar, asa ca ramaneti la un pahar de suc (100% din fructe) pe zi. Iar 237 de ml de suc de afine au 140 de calorii.

8. Sucul de portocale
Nici cu acesta nu aveti de pierdut, ci numai de castigat. De il veti servi la micul dejun ori intre mese ii veti da organismului o mana de ajutor. Este bogat in vitamina C si stimuleaza sistemul imunnitar, tinand la distanta diverse afectiuni. Poate proteja impotriva cataractei, unor tipuri de cancer si a anomaliilor la nastere. Pentru oase tari nu este nevoie sa apelati mereu la alimente bogate in calciu, puteti sa serviti suc de portocale cu adaos de calciu. Si cand va ganditi ca 237 de ml de suc de portocale au 115 calorii. 
 

Tags:
ceai verde
ceai alb
dieta rapida
dieta de slabit
alimente bogate in calciu
lapte de soia
lapte cu 1% grasimi
ceai de menta
ciocolata fierbinte
suc de rosii
suc de afine
suc de portocale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare