Cele mai scumpe dulciuri din lume

 

Ideea unor dulciuri care sa contina metale  si pietre pretioase nu este noua. Acest gen de combinatii au scop comercial, se adreseaza unui anume tip de public si fac obiectul enumerarilor in topuri. Iata cateva din cele mai scumpe dulciuri din lume, asa cum a fost prezentat de ifood.tv. Nu doar diamantele, platina si foita de aur fac aceste din prajituri "cele mai scumpe din lume", ci si ingredientele rare pe care le contin. Nu in ultimul rand unele din aceste prajituri sunt facute dupa retete speciale, care necesita un proces laborios si complicat de preparare.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pe ultimul loc al topului, deci cele mai ieftine, sunt bomboanele facute de Noka Chocolate. Cele trei tipuri de cacao rara, din Venezuela, Ecuador si Trinidad, combinata in mod savant, pentru prepararea acestora, face ca o mana de bomboane sa coste 854 de dolari.  

Urmeaza o serie de dulciuri de 1000 de dolari, printre care inghetata Golden Opulence Sundae care se serveste la New York, in celebrul restaurant Serendipity 3. Este o crema inghetata, sofisticata si rafinata, cu multe ingrediente rare, decorata cu foita de aur. Tot la cota 1000 de dolari se afla si o "negresa" servita pe Coasta de Est a Statelor Unite, in Atlantic City, New Jersey. Prajiturile sunt facute din ciocolata neagra si alune italiene.

 

 

 

In top se afla si prajitura Sultan's Golden Cake, care seamana mai degraba cu un lingou de aur decat cu o prajitura in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta poate fi cumparata doar de la Ciragan Palace Kempinski Hotel din Istanbul, Turcia. Sultan's Golden Cake este preparata din pere, smochine si piersici, toate acestea fiind tinute intr-un tip special de rom din Jamaica, timp de doi ani, inainte de a fi combinate in compozitia prajiturii si are toping de caramel, plus o foita de aur de 24 de carate si trufe negre.  

Serendipity 3 mai are in meniu un deseret de top - Frrrozen Haute Chocolate, desert care este facut din pudra de cacao, in care intra proportii anume stabilite de boabe de cacao aduse din 14 tari. Se spune ca nu uiti niciodata gustul acestei creme de ciocolata. Pretul, de 25.000 de dolari, include si foita de aur folosita ca decor.

 

 

 

Pe primul loc in top se afla un tort creat de un bucatar japonez. Desertul este ornat cu diamante si platina si costa 1,65 de milioane de dolari. Greu de crezut ca la aceste preturi mai are vreo importanta numarul de calorii.

Tags:
prajituri scumpe
deserturi rafinate
calorii
cacao
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare