Celulita, vis urat

Dar asul din maneca il reprezinta stilul de viata. Stiti voi, combinatia aceea dintre sport si alimentatie. Un stil de viata prost favorizeaza stadiul celulitei, in timp ce un stil de viata sanatos tine celulita la distanta.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fumatul, lipsa sportului, consumul de grasimi si alimente cu amidon (paste fainoase, paine, pateuri, prajiturele, cartofi, porumb etc)si statul (ca sa nu zic lancezitul :)) intr-o pozitie anume pentru o perioada indelungata de timp, toate acestea atrag dupa sine dusmanul numarul 1 al pielii: celulita. Ce ramane de facut? Controlarea stilului de viata. Adica, daca pana acum stateati precum pisicile lenese pe canapea, de-acum inainte veti face miscare.

 

Gata, cu liftul si scara rulanta! Luati in calcul scarile si plimbatul. La acestea se adauga multe alte exemple. Si, sa nu uitam de alimentatie, caci este cruciala. Tinerea sub control a stresului si anxietatii sunt benefice, insa cele mai mari rezultate se obtin de pe urma combinatiei dintre sport si o alimentatie sanatoasa.

 

Dieta anticelulita
Pe deoparte se va evita consumul unor alimente care nu sufera pielea (cofeina, sarea, fainoasele, grasimile, sucurile carbogazoase) iar pe cealalta parte se va consuma din belsug alimente care militeaza pentru sanatatea pielii, adica alimente care imbuntatesc textura pielii, daca era vreun dubiu. Iata si ce-ar trebui sa consumati pentru a tine departe acest dusman, pe al sau nume celulita.

 

Lecitina-aceasta face parte din membrana pielii si, consumand alimente cu lecitina ajutati la repararea membranelor pielii, dar si la mentinerea puternica si elastica a acestora. Iar coaja de portocala va va fi straina.

 

Grasimi esentiale. Stiti voi acizi grasimi omega 3.

 

Sarea-n bucate. Oricine stie, ca mancarea nu are gust fara sare. Ca mai exageram unele dintre noi, gospodinele mai nepricepute, si adaugam mai multa sare parca tot nu-i asa de grav ca atunci cand lipseste cu desavarsire. Insa, sarea-n exces va aduce o belea pe cap: retentia de fluide. Care daca nu stiati se iubeste de mama focului cu celulita :) Si-atunci, reduceti sarea de la 9 grame, la 6 grame pe zi. Daca aveti un butoias, pe post de burtica, sa stiti ca sarea v-a sabotat. Asa ca, renuntand la sare, sau mancand mai putin sarat, scapati de burta care se revarsa, dar si de celulita.

 

Proteinele-consumate din belsug (numai daca sunteti perfect sanatosi) o sa vedeti cum in timp pielea radiaza de sanatate. Caci proteinele repara colagenul si elastina din tesuturile de legatura. Si daca, mai incapea vreun dubiu, tesuturi de legatura puternice se traduc printr-un risc mai mic de a va intalni cu acest dusman: celulita.

 

Meniu de dieta
Mic dejun:un bol cu tarate de grau, un iaurt (cu putine grasimi) si capsuni;
-2 felii de paine integral cu unt de arahide, plus o felie de pepene;
-un ou fiert cu o felie de paine integral si un pic de ulei de masline,
-un mar, o para, o banana mica, un pic de zmeura, si o portocala (curajata, evident).

 

Tags:
celulita
dieta anticelulitica
apa plata
lapte
stil de viata
lecitina
grasimi esentiale
sare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare