Colagenul nu reduce ridurile

Banii mi se duc pe apa sambetei.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Specialistii au descoperit ca moleculele de colagen, care promit ten de bebelus, intins ca toba si proaspat ca un trandafir in roua diminetii, se duc de pe fata la prima spalare.

 

Cu alte cuvinte nu intra in pielea pe care ar trebui sa o netezeasca pana devine intinsa, ca un cearcaf pe un pat de armata.


Deschid dulapiorul din baie si ma ingrozesc numai cand fac un calcul sumar al tuturor cremelor pe care am dat banii. Si asta numai din cauza ca am fost indusa in eroare de strategii de marketing care promit ten luminos si curat.


Tinerete fara batranete la borcan nu exista. Nici in povesti, dar in realitate. Dailymail scrie ca autorii studiului au analizat creme de fata de top, din cele care vand un tub de 15 mililitrii cu minimum 15 euro.


Au descoperit insa ca sferele de colagen continute de crema, sunt prea mari ca sa poata intra in piele. Asa se explica pungile de sub ochi, ridurile si cearcanele pe care le aveam, in ciuda folosirii cremei atat dimineata cat si seara.


Studiul a starnit un val de critici din partea firmelor de cosmetice, care au reactionat cu diverse declaratii.


Un reprezentant L’Oreal de exemplu a spus ca firma a folosit colagen deshidratat in anumite produse. Se pare ca acesta, combinat cu alte ingrediente si aplicat pe ten, imbunatateste de pana la 9 ori calitatea epidermei, pe care o hidrateaza.


Colagenul este o proteina esentiala pentru elasticitatea pielii si se pierde cu varsta. Voi ce creme folositi pentru un ten luminos ? Cu sau fara colagen?

Tags:
colagen
sfere de colagen
dailymail
cosmetice
riduri
cearcane
pungi sub ochi
infrumusetare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • carmen
    1. carmen 24.01.2011 15:19

    nu stiu de ce m-a feresc de creme din comert. incerc sa-mi ingrijesc tenul cu"produsele bunicii", in diverse combinatii: sucuri de legume/fructe de sezon, tarate de grau, ulei de masline/ migdale dulci, caimacul de la laptele dulce, miere etc. facute masca si stat cu ea 20-30 min. dupa ce, in prealabil, ma demachez cu lapte dulce. am fost tentata in ultimul timp sa mai folosesc si creme din comert, dar n-am facuto, acum nici atat. Multumesc, Dietetik!

  • Florina
    2. Florina 11.04.2017 10:33

    Pentru riduri eu folosesc un supliment alimentar pe baza de plante impreskin si sunt pana in prezent multumit de rezultate.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare