Coloreaza natural ouale de Paste

Ma uit cu scepticism la micile plicuri cu vopsea de oua care au impanzit standurile hypermarketurilor. In contextul in care un studiu recent arata ca 95% dintre oameni vopsesc oua si in acest an, am cautat sa aflu cine prefera metoda rapida si cine prefera metoda de vopsire naturala. Un procent important dintre romani coloreaza natural ouale de Paste.


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

70 la suta dintre persoane spun ca vor vopsi ouale cu vopsea din comert si prefera in principal sa le vopseasca in rou, galben, albastru, verde sau portocaliu. 


Pentru ceilalti 25 % dintre romani care nu vor folosi vopsea din comert, iata metodele naturale de colorare, cele mostenite de la bunici. E vorba aici de un set intreg de legume, fructe si condimente. Tot ce va trebuie este oul alb, bine curatat.


 

Ca sa obtinem oua rosii de Paste fierbem oul timp de treizeci de minute in apa in care am pus ceapa rosie sau sfecla proaspata. Culoarea albastra se obtine daca fierbem ouale alaturi de fruze de varza rosie iar culoare verde vine de la frunze de menta, mesteacan sau zeama de spanac.


In cazul in care va plac ouale portocalii, aflati ca le obtineti daca le fierbeti intr-o oala alaturi de coaja de ceapa alba si morcovi. 

Pentru cei care doresc sa ciocneasca un ou de Paste galben ca un pui, sofranul de India e condimentul ideal. Idei pentru alte culori gasiti in Gandul.

Tags:
Coloreaza natural ouale de Paste
vopsea naturala oua
oua rosii
retete de Paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Top 6 preparate traditionale de Paste Stil culinar

    Top 6 preparate traditionale de Paste

    20.04.2014

    Nici o masa fara peste, nici un Paste fara miel. Cel mai mare post din an intra pe ultima suta de metri si tot in cursa finala intra pregatirea mesei de Paste. Pregatirile au inceput in Joia Mare,...

    mai mult
  • Drob de miel Retete de garnituri si feluri principale

    Drob de miel

    17.04.2014

    Desi nu este un fel de mancare foarte usor si se digera greu, drobul de miel este una din mancarurile traditionale de Paste la care ne este greu sa renuntam. Cum se prepara? Ingrediente: -...

    mai mult
  • Cum vopsesti natural ouale de Paste Do It Yourself

    Cum vopsesti natural ouale de Paste

    16.04.2014

    Daca te intereseaza sa mananci cat mai natural, n-ar fi rau sa renunti la vopseaua de oua din comert, plina de chimicale, si sa incerci sa ti-o prepari acasa. Ouale nu vor avea culori la fel de...

    mai mult
  • Altfel de oua de Paste News

    Altfel de oua de Paste

    30.04.2013

    Suntem obisnuiti cu ouale rosii, fierte cat se poate de tare, alaturi de o salata din rosii proaspete. Nu mai variem si noi? Gandul ne ofera alternative pentru a gati ouale de Paste un pic mai...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare