Conopida la cuptor de post

Retete de post 13.04.2009

Timpul necesar este de 45 de minute


 Ingrediente 4 portii:
-500 grame rosii din conserva,
-1 ceapa,
-1 catel de usturoi,
-2 linguri cu ulei
-1/2 de lingura cu sare si respectiv cu zahar,
-piper macinat, 8 frunze de busuioc.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 Legume:
-1 conopida de cel mult 1 kg,
-500 grame rosii coapte,
-1 praf de nucsoara rasa,
-2 linguri cu pesmet si 40 de grame de margarina.


Mod de preparare
Se scurg rosiile din conserva si se taie in patru. Se curata ceapa, usturoiul si se taie in cubulete. Se calesc in ulei ceapa si usturoiul si se adauga rosiile. Se adauga verdeturi si busuioc si se lasa vasul, acoperit, la foc mic timp de 30 de minute.

 

Se indeparteaza frunzele de la conopida, se scoate cotorul, se desface in buchetele si se spala. Acestea se fierb in ¼ de litru de apa pentru 10 minute. Se oparesc rosiile, se curata de coaja, se scot semintele, iar pulpa rosiilor se taie in patru.

 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Sosul de rosii se toarna intr-un vas rezistent la caldura, in care se adauga un pic de ulei. In centrul vasului se pune conopida, iar pe margini rosiile. Deasupra se adauga sare si nucsoara.

 

Se amesteca cu pesmet si margarina. Se baga vasul la cuptor pentru 30 de minute.

 

Valoarea nutritiva:

O portie are: 300 de Kcal, 16 grame de proteine, 13 grame de grasimi, 25 de grame de carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
conopida
rosii
ceapa
usturoi
ulei
busuioc
margarina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare