Conopida si fennel gratinate

Conopida Romanesco este un tip de conopida care a aparut mai recent la noi, de culoare galben- verzuie, cu niste excrescente care amintesc de niste braduti sau conuri de brad.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se poate spune ca este o leguma care se incadreaza undeva intre conopida si broccoli, atat ca aspect cat si ca gust si aroma. Conopida Romanesco contine o mai mare cantitate de vitamina C, caroten si saruri minerale decat surorile ei, dar mai putin amidon. Este foarte sanatoasa si foarte decorativa. Am combinat conopida romanesco cu fennel si le-am gratinat impeuna.

Ca sa faci conopida si fenel gratinate ai nevoie de jumatate de conopida Romanesco, o jumatate de bulb fennel cu tot cu frunze, 100 de grame de mozzarella, ceapa verde, o lingura de pesmet, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Conopida Romanesco se desface buchetele, se spala foarte bine si se fierbe in apa cu putina sare, cat sa se inmoaie. Se aseaza intr-un vas ceramic impreuna cu fenelul taiat felii subtiri. Deasupra se pun bucati de mozzarella si ceapa verde taiata marunt. Se presara cu pesmet, sare si piper proaspt macinat dupa gust. Se stropeste totul cu putin ulei de masline extravirgin. Se da la cuptor la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute. Se serveste imediat, optional cu samantana degresata sau iaurt.

Poti renunta la mozzarela, pentru tofu si ai o reteta de post, si poti adauga, pentru putina culoare in plus, boia de ardei, iute sau dulce, dupa cum iti place.

100 de grame de conopida Romanesco cu fennel gratinate  contine: 45 calorii, 4,3 g proteine, 0,7 g lipide , 4,7 g carbohidrati.

Tags:
Conopida si fennel gratinate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • mihaela
    1. mihaela 30.03.2012 18:51

    arata foarte bine! chiar acum ma gandeam la o reteta de genul asta!am primit e-mailu vostru exact la timp!!merci!!

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 30.03.2012 19:27

    Ce bine imi pare!!!! weekend frumos!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare