Copiii care nu dorm sunt neastamparati

Daca se intampla sa observi un probleme de comportament la copilul tau, asigura-te ca doarme suficient. Copiii care nu dorm sunt neastamparati, arata un studiu publicat recent de cercetatorii britanici.

Adultii sunt ciufuti toata ziua daca nu dorm, dar copiii nu se lasa mai prejos. Lipsa unui orar stric de somn ii poate face sa se comporte total altfel decat ii stim. De ce? Din cauza ca bioritmul natural al organismului este dat peste cap de lipsa unui program de odihna.
 
In acest studiu cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat comportamentul unui grup de peste 10.000 de copii la diferite varste: la 3, 5 si 7 ani. Nu doar copiii au fost implicati in acest studiu. Parintii si profesorii au jucat si ei un rol in studiu: trebuiau sa noteze ora la care se culca si ce comportament aveau pe parcursul zilei.
 

Analize ample asupra comportamentului copiilor in func?ie de programul de odihna pe care il aveau, i-au adus pe cercetatori la concluzia ca riscul de a avea un copil problema era mult mai mare in randul celor care nu se culcau in fiecare seara la aceeasi ora.
 
Asadar copiii care nu dorm sunt neastamparati. Exista insa si o metoda prin care ii puteti linisti: problemele comportamentale pot fi indreptate prin regalarea programului de somn. Pentru a le face copiilor un orar de somn, micutii nu trebuie lasati la televizor inainte de culcare. Le puteti citi povesti in schimb si veti observa cat de rapid adorm.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Copiii care nu dorm sunt neastamparati
copii
cat trebuie sa doarma copiii
program somn copii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare