Corecteaza-ti pozitia gresita pe care o ai la birou in doar 5 minute

In ce pozitie pozitie se afla corpul tau in timp ce citesti textul asta? Umerii sunt adusi in fata, ca si capul, spatele este rotunjit, iar abdomenul este relaxat, nu? Daca n-ai mers cu cartea pe cap cand erai mica si daca nu iti controlezi pozitia, sunt sigura ca asa stai mai mereu. 

Nu zic, e o pozitie tare confortabila, dar muschii pectorali se vor lasa, iar despre cei ai spatelui nu poti sa spui ca sunt prea puternici. In plus, acest obicei prost iti va da garantat dureri de spate. 
 
Am gasit cateva miscari de strerching care nu dureaza nici cinci minute, dar care iti detensioneaza spatele si umerii si te ajuta sa ai o pozitie corecta la birou
 
1. Ridica si lasa in jos umerii 
 
Asaza-te turceste, pune mainile pe genunchi si ridica umerii ca si cand ai vrea sa iti atingi urechile cu ei. Apoi relaxeaza umerii, dar nu pune presiune pe ei. Lasa forta gravitationala sa-si faca treaba si tine spatele drept. 
 
 
 
2. Trage inapoi de umeri 
 
Aceasta miscare te ajuta sa-ti deschizi muschii pectorali si sa eliberezi tensiunea din spate. Stai picioare, intr-o pozitie ferma si impreuneaza degetele la spate. Ridica astfel mainile cat de sus poti, fara sa misti deloc umerii. 
 
Un exercitiu putin mai dificil, dar la fel de eficient este ca din pozitia in care ai ramas, sa indoi coloana si sa tragi in continuare de maini. 
 
 
3. Intinde-ti muschii pectorali 
 
Acest exercitiu este foarte bun daca ai muschii pectorali incordati. Pune o mana pe perete si intoarce-te pana cand ajungi cu spatele la el si pana simti o intindere a umerilor si o presiune in clavicula. Nu trebuie sa te rotesti prea mult, ci atat cat sa poti sa-ti mentii o respiratie normala. 
 
 
 
Fa fiecare din aceste exercitii pentru cate un minut sau doua. Ridica si relaxeaza umerii de cate maximum 5 ori si celelalte miscari mentine-le cate 15 -30 de secunde. Pentru ca exercitiile sa-si faca efectul si sa te ajute sa ai cat mai repede o pozitie mai buna la birou, trebuie sa le faci de trei ori pe zi. 
Tags:
spate
pozitie
birou
muschi
umeri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare