Cosmetice preparate in casa

Daca te preocupa o alta abordare si daca vrei sa elimini chimicalele, aditivi si conservanti care intra in compozitia cremelor si produselor de ingrijire poti sa treci pe cosmeticele preparate in casa. Acestea folosesc, de cele mai multe ori, ingrediente simple, relativ economicoase si ecologice. Tot ceea ce trebuie este sa stii cum sa le faci. Iar pentru asta suntem noi aici. Iata o serie de cosmetice preparate in casa, bune pentru toata familia. 

Apa de roze este un tonic de exceptie si intra in compozitia altor preparate pe care le poti face in casa. Ai nevoie de jumatate de litru de apa distilata (in farmacii), si 250 de grame de petale de trandafiri (in piata sau le aduni singura). Important este sa foloseti doar petalele nu si mijlocul trandafirului unde exista polen, care te poate irita. Spala petalele de trandafiri in mai multe ape ca sa indepartezi praful si polenul. Lasa-le pe un prosop foarte curat sa se scurga bine de apa. Pune apa distilata la foc, intr-un vas curat si, dupa ce clocoteste las-o sa fiarba cateva minute.Pune petalele si lasa apa sa ajunga din nou la fiert. Fierbe un minut impreuna cu petalele si da-o deoparte. Acopera etans si lasa infuzia la rece trei zile. Filtreaza infuzia si o poti pastra la rece in recipiente inchise. Apa de roze este un tonic pentru tenul sensibil. O poti folosi dimineata si seara, dintr-un pulverizator, pe fata, pe gat, decolteu, umeri. Poti adauga in apa de roze cateva picaturi de ulei de portocale, si ai un tonic pentru tenul normal si gras.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Masti cu lapte

Apa de pariunjel este o alternativa foarte ieftine si extrem de eficienta pentru apa de roze, functionand ca un tonic pentru piele si ten. In jumatate de litru de apa distilata care fierbe, adauga o legatura mare de patrunjel proaspat, intreaga, foarte bine spalata inainte. Lasa sa clocoteasca incet un sfert de ora. Da deoparte, acopera si lasa sa stea circa o ora. Filtreaza si pastreaza la rece. Daca vrei sa dai o aroma acestui tonic adauga exact doua picaturi de ulei de menta (pentru tenul gras), ulei de portocale (ten normal) sau ulei de trandafiri (ten uscat si delicat). Foloseste tonicul seara si dimineata. Se poate pastra in frigider, o saptamana.

Masti cu ou

Tratament soc pentru cosuri. Stim ca pot aparea aparea oricand, dar mereu cand iti este lumea mai draga. Arati perfect si in mijlocul fruntii a aparut o minunatie de cos. Ce faci? Ai nevoie de un mar si o cana de apa care a clocotit cinci minute inainte. Taie marul in felii groase si toarna peste bucati apa fierbinte. Lasa feliile de mar doua trei minute in apa fierbinte, apoi, cu o furculita, scoate feliile de mar si aseaza-le pe un servet de hartie. Aplica pachetelul cat d efierbinte poti suporta, ca o comprese, pe cos. Lasa sa actioneze 20 de minute. Repeta procedura dupa o pauza de 30 de minute. Nu atinge cosul! Dupa acest tratament soc va da inapoi, sau se va curata! Marul are efect antiseptic si antibacterian. Este bogat in vitamina C si A, care ajuta la vindecarea leziunii.

Masti cu avocado

Laptele demachiant pentru ten sesibil este un preparat care poate fi pastrat pe parcursul a trei-patru zile, la figider, intr-un recipient inchis ermetic. Ca sa-l faci ai nevoie de o cana de fulgi de ovaz (simpli, fara nici un fel de alte adaosuri), o cana de apa plata, doua lingurite cu ulei de germeni de grau (se gaseste ca atare in magazinele naturiste sau sub forma de capsule cu ulei), o lingura cu smantana foarte grasa. Intr-un vas pune apa pe foc. Cand colocoteste adauga fulgi de ovaz si lasa-i sa fiarba, la foc foarte mic, 10 minute. Daca se ingroasa prea tare mai picura putina apa plata calda. Dupa ce au fiert, lasa sa se raceasca apoi strecoara pasta printr-un tifon strangand bine pentru a recupera cat mai mult din sucul fulgilor de ovaz. Adauga o lingura de smanatana grasa si uleiul de germeni de grau. Agita bine si pastreaza lotiunea la frigider. Foloseste laptele demachiant dimineata si seara, dupa ce ai agitat bine flaconul. Fulgii de ovaz sunt complet neutri, nu produc nici un fel d ereactii alergice si refac epiderma iritata sau fragila. Uleiul de germeni de grau este foarte bogat in vitamina E, iar smantana descopun resturile de fard si este emolienta.

Masti naturale

Iti poti face in casa si aromele de baie. Prepara un ceai intr-un litru de apa si un pachet integ de ceai de musetel (15-20 de pliculete). Lasa plantele in apa minim 15 minute. Adauga in apa de baie infuzia, strecurata, si un litru de lapte dulce, gras. Bucura-te de baia aceasta de relaxare, minim 20 de minute. Cand iesi pulverizeaza-ti trupul cu apa de roze. O a doua varianta este sa prepari o infuzie din zece pliculete de menta la un litru de apa. Fierbe plantele 10 minute. Adauga ceaiul in apa de baie, si un pumn de sare de bucatarie (cea gunjoasa). Apa de baie sa nu depaseasca 35 de grade. Balaceste-te circa 15 minute.

In final un minunat exfoliant pentru corp, care poate fi pastrat, in baie, pana se termina. Pune intr-un borcan gol de sare de baie, 150 de grame de sare grunjoasa si 100 de grame de flori de lavanda, curatate de crengute (gasesti lavanda in piata la florarese), sau flori uscate in ce combinatie vrei din pliculetele pentru ceaiuri din plante. Amesteca bine si adauga doua linguri de ulei de migdale dulci si 20 de picaturi de ulei de lavanda. Amesteca si inchide borcanul. la dus pune circa o lingurita din acest amestec pe manusa de baie si freaca zonele cu probleme, mai ales coate, genunchi, picioare si fese. (sursa: „Ghid de frumusete naturala”, editura Marabout.)

Tu iti faci cosmetice in casa? Abia asteptam sa ne spui retetele tale.

Tags:
Cosmetice preparate in casa
masti naturale
tratemante pentru ten
produse eco
ingrijirea tenului
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare