Cozonac dietetic

Iata ingredientele: 200 grame faina, 6 oua, 200 grame fructoza (fructoza o puteti gasi in magazinele gen plafar), 70 grame de nuci pisate, 2 linguri cacao, o lamaie, jumatate de pachet de praf de copt, 6-7 linguri cu ulei  de floarea-soarelui si cateva migdale (pisate).

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima data se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri, folosititi-va de doua boluri. Peste albusuri adaugati putin praf de copt si amestecati pana devin cremoase. Apoi, adaugati peste galbenusuri fructoza. Puteti adauga esenta de rom, suc de lamaie si coaja rasa de lamaie (folositi  o razatoare mica).

 

Amestecati in ele pana devin omogene si cremoase. Adaugati treptat ulei si continuati sa amestecati. Adaugati miezul de nuca pisat si amestecati din nou. Intr-un alt bol amestecati praful de copt (ramas) cu doua linguri cu suc de lamaie. Peste galbenusuri (amestecate) adaugati faina. Amestecati continuu si apoi adaugati praful de copt amestecat cu suc de lamaie.

 

Cu grija (noi ne-am amuzat la aceasta parte, caci aveam manusi si semanam cu niste medici in operatie) adaugati albusurile-spuma peste aluat (adica, galbenusurile batute, faina si praful de copt). Folositi o furculita si amestecati incet.

 

In tot acest timp compozitia isi va mari volumul. In mijlocul aluatului, adaugati cacaua si amestecati. Peste aluat se presara migdalele. Bine ca am luat o punga, caci uite asa, cu ochii la aluat si la pofta ce crestea in stomac, am rontait cateva migdale.
Apoi se pune aluatul in tava de copt. Pentru a nu se lipi cozonacul, se presara in tava un pic de faina. Ne-am mozolit un pic cu faina, dar ce mai conteaza:)

 

Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cu alte cuvinte, cozonacul dietetic nu trebuie sa stea in cuptor mai mult de 30 de minute. Noi ne-am uitat din cand in cand la el, sa nu se arda si pe urma sa vina vecinii peste noi :) Dupa cele 30 de minute, il puteti incerca usor cu mana sa vedeti daca s-a copt. Dupa care, lasati-l un pic sa se raceasca, abia apoi taiati-l felii. Nu ne-am infruptat din el, caci mai este pana la Paste, si, vrem-nu vrem trebuie sa rezistam tentatiei.

 

Pofta buna!

Tags:
Paste
cozonac
oua rosii
dietetic
ou
rom
fructoza
lamaie
nuca
migdale
cacao
ulei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • cornelia
    1. cornelia 25.05.2011 09:46

    cozonacul este un delliciu

  • cotiga alexandru
    2. cotiga alexandru 05.05.2013 13:28

    Sotia mea a preparat un kilogram de cozonac indulcit cu fructoza ( 15 linguri pulbere ) dupa reteta clasica de cozonac cu zahar . A iesit foarte bun dar atentie drojdia a fost dospita cu zahar ( o lingurita ) SI COPT IN CUPTOR ELECTRIC .

Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare