Cu barbatii la regim

Femeia vrand sa-l determine pe barbat sa slabeasca, a decorat intr-una din zile casa cu multe oglinzi, doar-doar barbatul se va privi mai atent in oglinda. Si da, barbatul s-a oprit pret de cateva secunde si s-a admirat in oglinda. Crezand ca femeia a cumparat oglinzile pentru a-i arata barbatului ca arata mai bine ca niciodata, drept multumire acesta o saruta gingas pe frunte. Si nah, ce sa mai faci domnule intr-o astfel de situatie. Atunci, femeia a capitulat.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca sunteti barbati si va este rusine sa recunosteti ca v-ati ingrasat in ultima perioada, veniti mai aproape, caci vi s-a pregatit ceva. Stati linistiti nu este niciun program de tortura, ci…o dieta. Si va jur ca nu este drastica. Acum femeile pot rasufla usurate, caci incercarile lor de-ai convinge pe barbati sa slabeasca au avut efect. Si exista o explicatie logica pentru care barbati nu vor sa tina dieta. Potrivit specialistului Micheal van Straten barbatii nu vor sa tina dieta, caci ar cadea in ridicol in fata prietenilor lor.
Asa ca, azi o sa le oferim barbatilor, mai plinuti, o dieta care-i va ajuta sa slabeaca fara ca nimeni sa obsearve ca au tinut dieta. You wil say…that was magic :)

 

Ce este de facut?
In timp ce majoritatea femeilor isi cantaresc doza zilnica de calorii, barbatii mananca fara sa tina cont ca se pot ingrasa. Motiv pentru care daca barbatii vor sa slabeasca trebuie sa o faca intr-un alt mod decat cel la care recurg femeile. Barbatii ar trebui sa invete sa faca alegerile corecte. In locul meselor bogate in calori ori grasimi, acestia ar trebui sa opteze pentru variante sanatoase. Dieta se adreseaza tuturor acelor barbati carora le place sa manance, dar si acelora care se sfiesc sa recunoasca ca le pasa de felul in care arata.

 

Minusuri
Barbatii ar trebui sa-si faca lectiile acasa, sa invete sa faca alegerile sanatoase. Asa ca, barbati nu aveti incontro, va trebui sa invatati de la partenerele voastre cum vine treaba cu masuratul caloriilor.

 

Ce ar trebui sa faceti?
Este simplu ca buna ziua. Toti barbatii care adopta o alimentatie nesantoasa trebuie sa invete sa schimbe meniurile cu altele sanatoase. Astfel, in loc de prajeli barbatii ar trebui sa gateasca carnea pe gratar si sa diversifice paleta cromatica cu cat mai multe legume si sa taie de pe lista painea prajita.

 

Majoritatea barbatilor obisnuiesc sa sara peste micul dejun, iar in drum spre serviciu sa-si cumpere ceva de la fast-food-ul de dupa colt. Asa ca, in loc de chipsuri, carnati, oua prajite, sunca prajita si paine prajita, consumati la micul dejun fasole gatita pe paine (din faina integrala) rosii si ciuperci gatite la gratar. Va asigura jumatate din caloriile si grasimile din prajeli. Stropiti totul cu un pahar de suc natural de portocale si sunteti pe calea cea buna de a scapa de sunculite.

 

Usor-usor vine peste noi si ora pranzului. Daca v-ati obisnuit sa va indesati printre masele un sandvis banan cu branza, ar trebui sa stiti ca branza contine grasimi saturate si are 60% din doza zilnica de sodiu. Si daca ar fi sa va indopati cu tot sandvisul, ar insemna sa inotati o ora pentru a arde caloriile. Nu puteti sa slabiti daca va indopati cu tot felul de alimente nesanatoase, motiv pentru care ar trebui sa invatati sa faceti alegerile corecte.

 

Sa consumati in schimb paine din faina intregrala, cu hummus si salata. Un meniu usor, dar consistent. In plus, meniul contine doua treime din cantitatea de calorii din sandvis, jumatate din sare si o treime de grasimi. Contine mai multe fibre si dublul cantitatii de fier regasite in branza din sandvis. Ajungem si la gustarea de dupa-amiaza. Aici unii dintre barbati obisnuiesc sa-si potoleasca foamea cu burgeri, cartofi prajiti, placinta cu mere si evident cola pentru a potoli setea. In schimb toate acestea sunt un dezastru pentru dieta.

 

O astfel de gustare va asigura aproape jumatate din numarul de calorii pentru o zi intreaga si va fi nevoie sa mergeti sase ore pe jos pentru a arde caloriile. Si nu e tot, o astfel de gustare contine doza zilnica de grasimi si sare. Consumati in schimb un sandvis cu peste, se admite chiar si o portie mica de cartofi prajiti, o bucata de fruct si o cana cu ceai, cafea sau apa minerala, decat sucuri acidulate. Meniul este unul sanatos, motiv pentru care va asigura jumatate din nuamarul de calorii si grasimi din burgeri. In plus este bogat in iod si vitamina C.

 

S-a terminat programul de lucru si tot ce-ti doresti este ca pentru moment sa uiti de task-urile de la job. O cina la restaurant cu prietenii este cel mai bun lucru care ti se putea intampla azi. Haide sa aruncam o privire asupra meniului. Friptura, placinta cu carne, paine cat cuprinde si budinca. Numai ca toate acestea vor ruina dieta. Meniul contine atatea grasimi cat ar trebui sa consumati intr-o zi, doua treimi din numarul de calorii dintr-o zi si destula sare cat sa va faca figuri tensiunea.

 

In schimb puteti consuma: peste afumat sau pepene rosu si o portie de friptura la gratar. Evitati toate acele sosuri cremoase, optati pentru piure de cartofi (sau cartofi copti) in loc de chipsuri. Si daca taiati de pe lista desertul, se poate spune ca ati consumat doar o treime din grasimile (si peste jumatate din caloriile) din primul meniu. Asa ca daca ati luat proportii in ultima vreme (si nu spun numai eu asta :)) ci si acul cantarului, mai spionati-le pe doamnele voastre si nu strica sa urmati sfaturile noastre pentru a atinge la greutatea dorita.

Tags:
barbati
dieta
Micheal van Straten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare