Cum ajungi sa nu mai ai nevoie de zahar

Experiente 15.02.2016 Dana Lazar

Stiu ca vi se pare o poveste, si mie mi se parea asa atunci cand mancam zahar in mod constant. Mai ales seara cand ajungeam franta acasa. Invariabil vara dadeam iama intr-o cutie de inghetata. Invariabil iarna imi luam un borcan de nutella. Exista altceva mai bun la gust de atat?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Da, exista, numai ca gustul meu era deja format ca sa ceara acest dulce nesanatos. Mi se parea ca am dreptul la asta, pentru ca am avut o zi asa cum am avut. Si acum ce sa fac, sa imi refuz aceasta mica placere? Care, fie vorba intre noi, numai mica nu era, doar nu mancam o lingurita si apoi le lasam in pace. Nu, imi luam intreaga cutie in brate, ca o asigurare ca de acum nimeni si nimic nu imi mai smulge starea de bine. 

 

La un moment dat m-am hotarat sa pun stop. Cand mananci un borcan de nutella la doua zile este clar ca aici vorbim de o dependenta. Cum adica sa nu pot trai fara o nutella? Sau fara o cutie de inghetata nirvana? Alta nu imi place si au scumpit-o atat de mult de la an la an incat am ajuns sincer sa ma intreb daca toti acesti bani aruncati pe inghetata nu ar insemna o vacanta mai frumoasa. Asa ca i-am pus capat. Brusc. Fara amanari. Si nu a fost atat de greu pe cat m-as fi asteptat.

Doar ca trebuia sa fac ceva cu toate acele ore pe care le petreceam lingand o lingurita si gandindu-ma ca acum ma simt bine. Exista, desigur, nenumarate tehnici de umplere a timpului liber. Una dintre ele ar fi sa te duci sa alergi. Dar mie mi se pare cam dura - sa treci de la zacut si mancat inghetata la alergat si transpirat nu este chiar asa de usor. Iar daca lucrurile nu sunt usoare, si nici nu sta cineva cu securea deasupra capului sa te oblige sa le faci, cel mai adesea sfarsesti prin a nu le face. Asa ca nu m-am apucat de alergat, ci m-am apucat de facut salate de fructe.

 

Salatele de fructe cu cateva nuci pisate sunt o nebunie. Doar ca iti iau un timp enorm. Pana cureti si tai toate acele fructe... Ei bine, pe mine asta m-a salvat. Faptul ca mi-a luat atat timp incat nu mai aveam cand sa ma gandesc la placerile mele usoare, gata puse in borcan. Si acum stateam si salivam cu gandul la ce voi obtine la final. Iar acum nu ma mai gandesc la borcanul de ciocolata care ma asteapta acasa (pentru ca oricum nici nu ma asteapta vreunul) si la salata pe care o voi prepara. Si salivez.

 

Iar daca o sa vreau sa trec la pasul urmator, voi face aceasta reteta: inghetata pe bat din salata de fructe:

 

Tu ai vreo dependenta de dulce?

Tags:
nutella
inghetata
zahar
obiceiuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Carmen
    1. Carmen 15.03.2016 01:36

    Sa scoatem zaharul din alimentatie? Putem incerca! Dar Sarah Carey, ce zice? O, Doamne! Are niste retete de te dau pe spate, nu alta.... nu cred ca rezista cineva. Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam, urgent, oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru a afla detalii complete trimiteti un mesaj cu textul "INFO" la adresa de email: carmenpasa2001@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare