Cum falsifici opt ore de somn

Infrumusetare 04.08.2016 dietetik

Se intampla uneori sa nu poti sa dormi. Cu totii am avut parte de noptile acelea in care nu am reusit sa adormim pentru ca am avut o zi prea stresanta sau urma o zi grea careia nu stiam cum o sa ii facem fata. 

Deci cum pacalim organismul sa creada ca a obtinut cele cateva ore necesare pentru a se simti revigorat?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata cateva idei mai jos:

Fa exercitii fizice

Poate sa para cea mai proasta idee intr-o zi in care nu ai reusit sa dormi deloc si te simti foarte obosit, insa cateva miscari mai energice pot sa iti ridice nivelul de energie al organismului si sa te faca sa te simti aproape ca nou. Incearca exercitii de stretching, fandari, urmate de genuflexiuni si flotari pentru a da organismului tau un boost de energie.

Consuma bauturi cu cofeina

Beneficiile cofeinei in drenarea lichidului limfatic sunt deja bine cunoscute. In cazul pungilor din jurul ochilor, utilizeaza un pliculet de ceai din care ai extras deja substanta activa si, utilizand o punga alimentara, depoziteaza-l pentru cateva minute in frigider. Mai apoi, scoate-l si foloseste-l pentru a masa circular zona din jurul ochilor. Ceaiurile care contin o cantitate importanta de cofeina sunt cel verde si cel negru. Foloseste-le cu incredere pentru a da privirii tale obosite o expresie noua si revigorata.

Apeleaza la cuburile de gheata

Stiai ca gheata da un aspect mai stralucitor tenului si inchide porii vizibili? Tot ce trebuie sa faci este ca dupa aplicarea cremei hidratante de zi sa iti masezi tenul cu un cub de gheata pentru un minut sau doua. Efectele vor fi imediate, iar porii vor fi vizibil mai mici.

Da-te cu un parfum care iti place mult

Nasul joaca un rol important in starea ta de spirit asa ca daca nu ai reusit sa obtii un somn de calitate cu o noapte inainte, incearca sa iti imbunatatesti starea de spirit pulverizand pe incheietura mainii un parfum care sa iti reaminteasca de un eveniment placut din viata ta. Sfatul nostru este sa incerci sa folosesti uleiuri esentiale, diluate in ulei de baza (uleiurile esentiale concentrate pot arde pielea), insa daca nu ai la indemana asa ceva, poti folosi orice parfum din casa care iti place.

Fa-ti o coafura lejera

Nu ai avut timp sau ai fost prea obosita sa te speli pe cap? Nicio problema. Exista mai multe remedii pentru acest inceput de zi nu tocmai fericit. Unul dintre ele ar fi sa incerci o coafura care sa iti evidentieze feminitatea si care, in acelasi timp, sa tina parul nu foarte proaspat spalat, la locul lui, departe de ochii rautaciosi ai privitorilor. Strange parul intr-un coc, fixat cu ace de par si ziua ta va fi ca noua. Daca, totusi, crezi ca aceasta coafura nu te avantajeaza si vrei sa iti tii parul desfacut, incearca sa folosesti un sampon uscat (se gaseste in supermarket) sau pudra de talc pe care sa o pulverizezi pe zonele usor uleioase ale parului. Pulverizeaza oricare dintre aceste produse, lasa-le cateva secunde sa actioneze si apoi indeparteaza surplusul cu un prosop uscat pana cand parul revine la culoarea sa initiala. Te vei simti ca noua.

Citeste si 5 coafuri geniale pe care sa le faci cand ai parul nespalat.

Da-te cu un ruj indraznet

Vrei sa distragi atentia de la ochii obositi? Atunci foloseste un ruj aprins pentru a muta atentia privitorului de la zona afectata de nesomn, asupra jumatatii inferioare a fetei. Te vei simti grozav, vei ascunde urmele de oboseala si in mod sigur nu vei trece neobservata de catre reprezentantii sexului opus.

Fulgi de ovaz dimineata

Pentru o stare de energie in prima parte a zilei, micul dejun este cel mai important. Incearca sa iti prepari un mic dejun cu fulgi de ovaz si lapte, este cea mai rapida varianta, dar si printre cele mai sanatoase. Fulgii de ovaz contin fibre si elibereaza acid nitric in organism, acid care dilateaza arterele si permite fluxului de sange sa devina mult mai activ. 

Bea apa cu fructe

Amesteca apa pe care o bei dimineata cu felii de portocala sau lamaie care contin vitamina C si obtii un stimulent natural al colagenului din organism. Bea acest lichid, dimineata, pe stomacul gol, pentru hidratare, detoxifiere, slabire si imbunatatire a aspectului tenului. Aceasta apa se poate combina si cu diverse alte fructe pentru un efect detoxifiant, vitaminizant si de accelerare a metabolismului. Pentru aceasta, umple o carafa cu apa seara,  adauga fructele tale preferate in ea si las-o la macerat pana a doua zi. Tine amestecul obtinut la frigider si bea dimineata pe stomacul gol pentru un efect puternic detoxifiant si de fiecare data cand simti nevoia, pe parcursul zilei.

Incearca, de asemenea sa mai consumi si pepene, care contine potasiu si ajuta la echilibrarea sodiumului din organism, substanta care duce la deshidratare.

Energizeaza-te cu fructe uscate sau seminte

Desi au un aspect ridat, prunele precum si alte fructe deshidratate, ajuta la eliminarea ridurilor fine. Consuma-le simple sau in amestec cu cerealele de la micul dejun. Au un gust delicios si te vor face sa te simti energica. Alte alimente pe care sa le consumi pe post de gustari sunt migdalele, nucile, semintele si tot felul de alte fructe uscate.

Mananca somon

Stiai ca o dieta saraca in Omega 3 duce la deshidratarea pielii? Adauga somon in dieta ta zilnica pentru un plus de Omega 3, acizii grasi reduc inflamatile si ajuta la repararea naturala a tenului. Consuma-l in salata, cu bruschete sau pur si simplu alaturi de micul dejun obisnuit, inlocuind astfel mezelurile care sunt mai mult daunatoare decat benefice organismului. 

Citeste si Care este cea mai buna pozitie pentru somn?

 

Tags:
somn
revigorare
odihna
cum pacalesti organismul
energizare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare