Cum iti afecteaza greutatea mancatul in timpul zilei?

Stil culinar 19.02.2016

Ai auzit o multime de lucruri legate despre influenta pe care o are asupra greutatii tale rontaiala de dinainte de culcare. Este momentul sa clarificam lucrurile o data pentru totdeuna. Iata cum cercetarile au evoulat si iata care este verdictul final in cazul gustarilor la care poftesti seara tarziu.

In primul rand

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu publicat in 2005 in jurnalul Obesity Reaserch a demonstrat ca nu exista nici o legatura intre plecrile culinare de dinainte de culcare si acumularea de kilograme in plus, facandu-i pe nutritionisti sa afirme ca o gustare pe care o savurezi in fata detelvizorului in timp ce privesti serialul preferat nu reprezinta o sinucidere a siluetei tale. Asadar, poti lua o pauza de inghetata!
 
Apoi
 
In 2008, cercetarile au aratat ce persoanele care mananca intre 11 seara si 5 dimineata consuma mult mai multe calorii zilnic si sunt predispuse spre ingrasare pe termen mediu si lung. Daca sieta ta de regim liber iti permite sa mananci la ore interzise, ai mult mai multe sanse sa te ingrasi, era concluzia studiului.

Acum
 
Un nou studiu a aratat ca persoanele care aveau tendinta sa manance o treime din caloriile zilnice intre 6 dupa-amiaza si miezul noptii, dupa ce si-au schimbat obiceiurile si au renuntat la a mai consuma zceva intre 7 seara si 9 dimineata, s-au bucurat de o pierdere in greutate si de un somn mai odihnitor.
 
Meniul
 
Momentul zilei nu conteaza atat de mult precum conteaza cat de mult mananci in 24 de ore. Pentru a reduce cantitatea de mancare, trebuie sa-ti alegi un meniu care sa-ti permita o pauza de minim 10-11 ore de repaos, este de parere Dr. Satchin Panda, un celebru nutritionist american.
 

 

 
Tags:
mancat
gustari
seara
calorii
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare