Cum iti pastrezi culoarea naturala a parului cat mai mult timp

Infrumusetare 25.08.2016 dietetik

Parul alb se poate transforma intr-un cosmar, in special pentru femei. Procesul de albire are loc in momentul in care melanocitele din jurul foliculului de par reduc cantitatea de melanina pe care o produc.

Firul de par este alcatuit in mare parte din keratina iar pe masura ce parul creste, melanocitele injecteaza melanina in cortexul firului de par, astfel dandu-i culoarea inchisa pe care o are in mod normal.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In lipsa melaninei, keratina are o culoare galbuie spre gri, de aceea in momentu in care melanoitele incep sa incetineasca procesul de productie al melaninei, parul devine alb.

Exista nenumarate motive pentru care are loc scaderea productiei de melatonina. Unele cauze sunt naturale si tin de genetica, cum ar fi varsta inaintata si anumite schimbari chimice care au loc la nivelul corpului. Altele sunt de natura exterioara si au potentialul de a fi tratate, tinand in mare parte de dieta si de nivelul de stres la care este supus organismul.

Cele mai multe chimicale pentru colorarea parului contin amoniac, un inalbitor industrial care deterioreaza parul pe termen lung. Intodeauna evita pe cat posibil vopselele de par care contin amoniac si incearca sa folosesti in schimb, samponuri si produse de ingrijire pe baza de plante. Un alt factor care poate influenta scaderea productiei de melanina este poluarea.

Hai sa aruncam o privire asupra catorva metode naturale prin care iti poti pastra culoarea parului intacta. Retetele sunt simple si folosite regulat vor produce schimbarile mult asteptate, la nivelul scalpului si a firului de par.

Ceaiul negru

Aceasta este o reteta foarte simpla, care nu necesita investitii mari din partea ta si care, spun expertii, lucreaza de minune impotriva parului incaruntit in mod prematur.

Fa o infuzie din doua lingurite de ceai negru si 500 de ml de apa. Lasa infuzia sa se raceasca si apoi aplic-o din belsug pe toata lungimea parului. Lasa ceaiul sa actioneze pentru o ora si apoi clateste cu apa rece, insa fara a sampona.

Frunzele de salvie

Preferabil ar fi sa folosesti pentru acest preparat, foarte similar cu cel anterior, frunze de salvie neagra intrucat actioneaza mult mai bine la nivelul firului de par decat salvia normala.

Adauga in 500 de ml de apa cateva frunze de salvie si fierbe preparatul. Asteapta sa se raceasca si foloseste-o pentru a inmuia intreaga lungime a parului. Preparatul trebuie lasat sa actioneze cel putin doua ore. Dupa acest interval, sa spala parul, de data aceasta cu sampon si usuca-l normal. 

Aceasta procedura trebuie repetata saptamanal, timp de cateva saptamani pentru rezultate vizibile

Uleiul de cocos in combinatie cu Lamaia

Aceasta combinatie de ulei de cocos si lamaie iti vor hrani parul si il vor lasa colorat si stralucitor.

Amesteca o cantitate suficienta de ulei de cocos (destul incat sa iti poata acoperi tot parul) cu 3 linguri de suc proaspat de lamaie. Omogenizeaza amestecul si intinde-l pe toata lungimea parului, lasandu-l sa actioneze pentru cel putin o ora. Spala mai apoi parul in mod obisnuit, cu sampon, preferabil din plante.

Pasta din henna si agrise indiene

3 linguri de pudra din agrise indiene (se gaseste in plafar),  1 lingura de pudra de cafea, apa

Amesteca bine cele trei ingrediente si aplica pasta rezultata pe toata lungimea parului. Lasa sa actioneze pentru doua ore si apoi spala amestescul cu sampon.

Pamantul natural din gradina

Pentru acest preparat nu ai nevoie de nimic altceva decat de pamant luat din gradina, dintr-un loc in care se poate sapa putin in adancime. Incetineste procesul de albire, nu are efecte secundare, calmeaza durerile de cap, insomniile si inflamatia ochilor.

Amesteca pamantul cu apa suficienta incat sa obtii un amestec lichid, strecoara pamantul so foloseste lichidul rezultat pentru a clati parul. Lasa sa actioneze pentru o ora, apoi spala parul in mod natural.

Semintele de susan

Semintele de susan contin toate ingredientele necesare pentru producerea melaninei si a keratinei. Daca poti foloseste pentru acest preparat seminte de susan negru pentru aceasta reteta. Semintele negre, deoarece nu au fost decorticate retin mai multi nutrienti decat semintele albe. Totusi ambele sunt bogate in minerale si in vitamina B. Aceasta reteta reduce caderea parului si transforma parul alb, redandu-i culoarea.

Inmoaie semintele de susan in apa. Foloseste un blender pentru a le marunti si transforma intr-o pasta. Aplica pasta rezultata pe scalp si pe par, masand usor. Las-o sa actioneze o perioada, iar apoi clateste si spala parul in mod obisnuit.

Pe langa aceste retete simple, se recomanda sa tratam si intern problema albirii premature a parului. Pentru aceasta, iti recomandam sa iei zilnic suplimente nutritive pe baza de zinc, cupru, fier, vitaminele A si B12.

Nu in ultimul rand retine ca unul dintre factorii principali ai albirii parului ramane stresul, deci incearca sa il gestionezi corespunzator inainte de a produce ravagii in organism. Combate stresul prin meditatie, yoga, citind o carte, privind un film amuzant sau iesind in natura cat mai des. Adopta de asemenea o atitudine pozitiva asupra vietii si vei vedea schimbarile cum incep sa apara , intr-un timp foarte scurt.

Citeste si Top 7 metode naturale de colorare a firelor de par albe.

 

Tags:
albirea parului
remedii
fire par albe
stres
salvie
ceai negru
henna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare