Cum masori portiile cu mana
Aproape nimeni nu reuseste sa isi masoare corect numarul de calorii pe care le au alimentele mancate zilnic. De fapt studiile au aratat ca exista in mod uzual o eroare de 25% atunci cand facem aceste calcule. In plus, sunt complicate si, sa recunoastem, extrem de enervante.
Din aceasta cauza specialistii in nutritie au venit cu o alta metoda de a evalua ceea ce mananci astfel incat sa nu exagerezi si sa te ingrasi: masurarea portiilor cu mana. Este o metoda intuitiva, la care oricine poate apela, oricand. Tot ceea ce trebuie sa stii este care sunt grupele mari de alimente si cat anume ai voie sa mananci din fiecare. Vi le vom prezenta mai jos:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
1. Proteine
Pe acestea le poti lua din carne, fasole, quinoa, peste, oua, produse din lapte si trebuie sa masoare un pod de palma.
2. Legume
Salata, spanac, morcovi si alte legume trebuie sa fie de marimea unui pumn la fiecare masa principala.
3. Cabohidrati
Pune in aceasta grupa painea si pastele, dar si alte alimente care au amidon, cum ar fi cartoful. Tot aici intra si fructele. Ai voie cat intra in causul unei palme.
4. Grasimi
Uleiuri, unt, seminte - ai voie de marimea unui deget mare.
Sursa: precisionnutrition.com