Cum ne definim musculatura

Fitness 02.08.2016 dietetik
Probabil ca ti-ai raspuns deja la aceastra intrebare, spunandu-ti ca este suficient sa faci sport pentru a defini forma naturala a muschilor. Ei bine, uneori, sportul in sine, luat separat, nu este suficient pentru a ajunge la aspectul tonifiat si mult dorit al muschior. Pe langa sport, pentru a avea muschi de campion mai ai nevoie si de o dieta foarte echilibrata, conceputa in asa fel incat sa lucreze foarte bine la evidentierea fibrei musculare.
 
Deci ce e bine sa faci?
 
Bineinteles, sport. Dar de cate ori pe saptamana ar fi indicat sa mergi la sala? Se spune ca in cazul incepatorilor, 3-4 sedinte pe saptamana sunt ideale, in timp ce in cazul celor avansati, numarul ideal de sedinte poate ajunge chiar si la 6 pe saptamana.
 
Oricum ar fi, sa mergi la sala nu este suficient pentru a arata ca modelele de pe copertele revistelor. De multe ori, in spatele unei musculaturi bine inchegate se afla ore intregi de munca asidua pe banda de alergat si in sala de forta, insa si un meniu foarte echilibrat care ajuta muschiul sa se dezvolte mult mai rapid in timpul antrenamentelor.
 
Pentru a ingrosa muschii abdomenului executa exercitii cu greutati adaugate.
 
De altfel, se spune ca acest tip de exercitii, executate cu greutatea propriului corp plus ceva elemente ajutatoare (cum ar fi ganterele, greutatile speciale, mingile pentru fitness, etc.) sunt cele mai eficiente in a ajuta muschii sa se evidentieze.
 
 
Ce altceva poti sa mai faci?
 
In primul rand, daca vrei sa depui masa musculara, vei avea nevoie de ceva mai multe calorii decat ce consumi in mod obisnuit. Daca in momentul de fata numarul de calorii ingerate zilnic, se ridica la 2000, ar fi indicat sa maresti consumul pana la un nivel de cel putin 2500 de calorii pe zi. Insa nu uita ca in aceste extracalorii sa intre mancare sanatoasa, nu incerca sa le obtii cu orice pret.

Bea apa suficienta si consuma multe proteine. Intre 1 si 1.8 grame de proteina/ kg de greutate corporala ar fi ideale.
 
Mananca regulat si incearca sa inlocuiesti cele trei mese clasice ale zilei, care in general sunt destul de consistente, cu 5-6 mese/ zi care sa contina portii mai mici de mancare. Una sau doua dintre cele 5-6 mese pot fi inlocuite cu shake-uri proteice. In acest fel vei respecta si numarul zilnic de mese, necesare unei diete echilibrate si in acelasi timp vei fi sigura ca ii furnizezi muschiului cantitatea de proteina necesara, functionarii corespunzatoare si mentinerii unui aspect tonifiat.
 
Consuma grasimi, insa pastreaza nivelul de grasimi saturate, undeva la 20 de grame sau mai putin.
 
Grasimile nesaturate, insa, iti sunt chiar necesare, ele ajutand la distribuirea corespunzatoare a vitaminelor A, D, K si E in organism, ajuta mentinerea unei vederi foarte bune si a unui ten sanatos. Cantitatea recomandata este de 50-70 grame/ zi.
 
Surse de grasimi nesaturate sunt maslinele, semintele de susan, avocado, migdalele, alunele, fisticul, porumbul, seminte de floarea soarelui, boabele de soia si uleiul de masline.
 
Pe langa acest meniu echilibrat, mai trebuie sa iti aduci aminte sa iti iei si vitaminele. Un complex cat mai mare de vitamine iti va pastra organismul sanatos. Sunt multe optiuni in functie de varsta, sex si nevoile corpului tau.
 
Intodeauna fa-ti incalzirea inainte de antrenamentul propriu-zis. Lucreaza din greu muschii, insa pe termen scurt. Un antrenament ar trebui sa dureze, in medie, 45 de minute pe zi. O data la 4-6 saptamani, schimba greutatile si exercitiile pe care le practici. Dupa un timp, organismul tau se obisnuieste cu nivelul de exercitii practicat si evolutia tesutului muscular incepe sa descreasca. De aceea, este bine ca din cand in cand sa alternezi tipurile de exercitii si greutatile cu care te antrenezi.
 
Acestea fiind spuse, iti dorim antrenament placut si rezultate pe masura asteptarilor.

 
 
Tags:
musculatura
exercitii
cum definesti muschii
cum cresti masa musculara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Marcel
    1. Marcel 04.10.2016 15:21

    Pentru definirea masei musculare eu am inceput sa fac o cura cu niste suplimente ce se numesc Metadrol. Sper sa izbutesc sa pun masa musculara si sa castig in forta.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare