Cum ne pastram flexibilitatea

Fitness 02.04.2010 Ramona Bunescu

Ca sa te feresti de asa ceva, incorporeaza exercitii de strectching macar o data in rutina zilnica. Daca nu ai chef sa incluzi strechingul in exercitiile tale, sa stii ca sunt cateva moduri simple de a te intinde cand esti la birou sau acasa la TV. Daca nu ai timp, concentreaza-te pe intinderi care lucreaza grupele principale de muschi, precum umerii, omoplatii, mijlocul sau coapsele, pentru ca acestea sunt regiunile care sufera pe masura ce imbatranim. Ai totusi grija sa nu iti fortezi limitele.  


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai putea include, in viitor, ceva exercitii pentru flexibilitate in programele tale de fitness pe langa exercitiile de rezistenta/ forta sau cardio (mers pe jos, jogging, inot sau mers pe bicicleta). Facand asta, te poti concentra pe aspecte privind atat cantitatea cat si calitatea muschilor si incheieturilor tale.  


De exemplu, cateva miscari de yoga sunt ideale pentru a completa lacunele sus-mentionate, deoarece implica atat capacitatile mentale cat si pe cele fizice ale unui individ. Yoga aduce echilibru intre minte si trup, imbunatatind in acelasi timp flexbilitatea. De fapt, pe masura ce inaintezi in antrenament, vei observa imbunatatiri si ale tonusului muscular si ale respiratiei.  


Toate pozitiile yoga pentru incepatori lucreaza la capitolul flexibilitate. Astfel, cu timpul, practicantul poate exersa posturi din ce in ce mai complicate.  


Pe langa exercitii, trebuie sa fii putin atent si la ce mananci. Junk food-ul si gustarile grase/dulci nu pot decat sa iti submineze flexibilitatea. Pe langa fitness, alege sa ai o dieta echilibrata, care sa contina multe fructe si legume proaspete si, daca medicul spune, poti apela si la suplimente alimentare care ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor.  
 

Tags:
flexibilitate
fitness
articulatii sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare