Cum sa ai un regim alimentar echilibrat

Nu e greu sa mananci sanatos, ai nevoie doar de putina organizare. Invata acum cum sa ai un regim alimentar echilibrat si vei fi mai sanatoasa si mai plina de energie. E absolut vital sa ai un regim echilibrat pentru ca alimentatia iti poate afecta cresterea, dezvoltarea, starea de spirit si nivelul de energie.


Asa ca trebuie sa inveti sa alegi alimentele care scad predispozitiile la diverse boli, cum ar fi cele de inima, cancerul sau diabetul.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Primul pas este sa ai un meniu variat. Nu neglija nici fructele, nici legumele, cerealele integrale sau grasimile bune. Toate sunt surse de vitamine si minerale care iti mentin nivelul de energie pe parcursul zilei.


Portiile mici si dese cheia marilor succese – repetat-ti refrenul asta in minte si nu vei regreta. Mesele neregulate baga frica in organism, care incepe sa acumuleze hulpav tot ce poate atunci cand simte ca primeste mancare. Daca il obisnuiesti cu mese regulate functioneaza precum cainele lui Pavlov pe automatisme.


Cu alte cuvinte, nu conteaza CE mananci ci CAT. Prin programarea meselor accelerezi rata metabolismului si implicit organismul arde mai multe calorii.


Trebuie sa respecti totusi trei reguli de baza. Si anume: sa mananci dimineata niste fulgi de ovaz, la cel mult o ora dupa ce te-ai trezit, apoi sa mananci din trei in trei ore si sa te opresti din mancat cu trei ore inainte sa mergi la somn.


Incearca sa mananci cat mai colorat.  De ce o dieta curcubeu? Pentru ca viata in sine inseamna culoare, de aceea este esential sa mancati cat mai colorat. Dieta curcubeu este un program care isi propune sa va juta sa consumati cat mai multe fructe si legume viu colorate. Asa cum probabil stiti, fructele si legumele sunt izvor de sanatate, gratie continutului de vitamine si minerale. Respectand culorile curcubeului, dieta trebuie sa contina alimente: rosii, galbene/portocalii, verzi, albastre/purpurii si respectiv albe. Diversitatea de culori determina o legatura spirituala care apare intre corpul nostru si modul in care ne hranim.


Nu in cele din urma, nu uita sa reduci cantitatea de zahar pe care o dai organismului. Nu faci decat sa introduci multe calorii in organism, sa iti cresti nivelul de energie pentru ca apoi sa te simti extenuata. Cand simti nevoia de zahar, incearca sa bei apa. Nu uita ca suntem in proportie de 75% apa asa ca hidratarea e esentiala si te ajuta sa eviti crampele si migrenele.


Te-am invatat cum sa ai un regim alimentar echilibrat, intrebarea care ramane este …o sa incerci ?

Tags:
Cum sa ai un regim alimentar echilibrat
regim de viata sanatos
diete
regim
hidratare
apa
calorii
calculator calorii
portionare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare