Cum sa arzi mai multe calorii la jogging

Adio, canicula! Bine ai venit, racoare ideala pentru alergat in parc! Astept toamna ca pe Mos Craciun pentru ca doar acum pot sa alerg in voie. Alerg fara stropi de transpiratie care mi se scurg usturator in ochi si fara intalniri la fiecare colt de parc cu cate un septuagenar venit la plaja prin tufisuri. A venit toamna si eu am invatat cum sa ard calorii la jogging.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima sedinta de alergat e intotdeauna cea mai grea si cea mai demoralizatoare. In primul rand e frustrant sa vezi trecand pe langa tine alte zeci de persoane care, ca si tine, au iesit la alergat. Dar nu se misca la fel de incet, nici nu par sa treaca prin chinuri devastatoare si nici nu respira mai zgomotos decat o gura de aerisire.
 
“Practice makes better” imi spun si incep sa pun in practica trucurile pe care le-am aflat de la specialisti. Cand ma gandesc ca intr-o jumatate de ora ard grasime, imi tonifiez muschii si dau jos kilogramele, devin euforica.
 
Trucurile sunt aplicabile oriunde, asa ca nu puteti invoca nici un pretext ca sa le evitati. Nu o sa va para rau! Dupa o luna de jogging presarat cu trucuri, veti arata sexy din cap pana-n picioare.

 

Pot topi cu 150 de calorii mai mult daca aplic trei trucuri testate pe pielea antrenorilor. Iti spun imediat despre ce este vorba:

Nu alerga pe un teren plat. Ai nevoie de niste dealuri care sa iti solicite muschii. Fie ca gasesti un singur deal in parc, alearga in sus si in jos in forta. Antrenorii citati de Fitsugar.com iti promit ca vei arde intr-o jumatate de ora 376 de calorii comparativ cu 270 – daca alergi pe un teren plat.

Alearga in intervale. Incearca sa nu pastrezi o viteza constanta. E un mod sigur de a topi colacelul care iti acopera burta si talia. In concluzie, sprinteaza! Daca faci un sprint de un minut la fiecare 2 alergate normal, reusesti sa arzi 302 calorii intr-o jumatate de ora. Seteaza-ti repere aflate in raza ta de alergare si accelereaza pana ajungi la ele. Chestia asta face minuni cand incerci sa te motivezi sa duci alergarea la final.

Cauta obstacole pe traseul de alergare si incearca sa schimbi asfaltul cu alte suprafete de alergat care te solicita mai mult. Poti incerca sa alergi in nisip si la fel de bine poti incerca sa sari peste pietrele si trunchiurile de copaci care sunt presarate pe drum.

Toate exercitiile acestea nu te vor ajuta doar sa arzi calorii la jogging, iti vor ridica moralul si iti vor defini mai bine musculatura.
 
O tura de alergare ca la carte presupune mult efort din partea organismului. Pentru asta ai nevoie de muschi iar muschii se construiesc cu proteine. De unde le iei ? Din fasole. O jumatate de cana iti ofera 11 grame de proteine si 7 grame de fibre. O asemenea dieta iti mentina inima sanatoasa prin fibrele care regleaza nivelul colesterolului.

 

 

Tags:
Cum sa arzi mai multe calorii la jogging
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare