Cum sa cumperi paine

Secrete 10.03.2016
Painea noastra cea de toate zilele este aproape nelipsita de pe masa omului modern. De fapt, conform unui studiu recent, romanii consuma mai multa paine decat oricare alt popor. Insa, din pacate, facand o medie, romanii consuma cea mai nesanatoasa paine.
 

Eu, personal, am o mare problema cu franzela romaneasca, acea paine pufoasa de 1 leu care nu are mai deloc valoare nutritiva, este plina de calorii si deloc gustoasa. In plus, cand o strangi in mana, ramane coca. Aceasta este cea mai consumata paine de catre romani.
 
Ca sa schimbam ceva, trebuie sa invatam sa alegem si sa cumparam cea mai buna paine:
 
A gasi o paine care se potriveste gustului tau, ar putea parea o munca de detectiv. Ceea ce nu trebuie sa pierzi din vedere este faptul ca iti doresti un sortiment de paine facut din faina integrala, care sa aiba un gust bun si fara un adaos prea mase de sare si zahar. Daca vei compara sortimentele de paine vei vedea ca ezista foarte multe variatii pe acesta tema grasimile nu reprezinta o problema a painii, asa ca nu-ti pierde vremea cu ele, iar adaosul de fibre si calciu nu reprezinta decat un bonus la o paine buna.
 
Tine minte ca painea alba este doar un alt termen pentru painea din faina rafinata. Asa ca daca vezi pe eticheta paine din faina de grau sau imbogatita cu faina de grau nu este altceva decat paine alba din faina rafinata de grau. Cat priveste celelalte cereale precum painea de ovaz sau secara, are cam aceeasi soarta ca si painea alba.
 
Atentie la capcane!
 
S-ar putea sa intalnesti pe etichete expresii ”paine facuta cu faina integrala” ceea ce nu inseamna ca este paine integrala facuta numai din faina integrala.
Painea din multicereale nu inseamna ca e facuta cu faina din cereale integrale, ci doar facuta cu faina din mai multe tipuri de cereale care pot fi rafinate.
Nu cumpara painea in functie de culoare. Painea poate aparea pe raft in aproape toate nuantele de maro, iar o paine foarte inchisa la culoare nu inseamna neaparat un continut mai nutritiv sau mai bogat in fibre. De exemplu, painea de secara Pumpernickel are acea culoare maro inchis, aproape negru datorita melasei si este facuta in special din faina rafinata.
 
 
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • crina
    1. crina 10.03.2016 19:57

    Am inteles capcanele painii asa zise,,sanatoase,,dar de ce nu scrieti atunci ce tip de paine putem cumpara fara a ne insela,sau care ar fi mai sanatoasa?Eu,manac paine fara sare deloc sau franzela cu tot felul de seminte la interior si pe coaja cu seminte de dovleac.Oare este buna?Va rog sa mi raspundeti la e mail,daca puteti!La revedere si va multumesc!Crina andreica.

  • Carmen
    2. Carmen 15.03.2016 00:52

    Grea alegere, grea decizie! Cred ca cea mai buna solutie este sa ne luam aparat de facut paine si cumparand faina de secara, de ovaz, de orz, etc. vom avea pe masa o paine sanatoasa, nu? Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam, urgent, oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru a afla detalii complete trimiteti un mesaj cu textul "INFO" la adresa de email: carmenpasa2001@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare
sati