Cum sa faci cea mai sanatoasa salata

Fie ca incerci sa renunti la carbohidrati, sa slabesti sau sa mananci mai multe alimente proaspete, salatele sunt esentiale in meniul tau zilnic. Se intampla insa adesea ca salata ce trebuia sa tina loc de cina sau pranz sa nu faca altceva decat sa iti stimuleze apetitul. Ajungi astfel sa mananci mult mai mult decat ti-ai propus.

Noi te ajutam sa faci cea mai sanatoasa si satioasa salata, care iti da energie si senzatie de satietate pana la urmatoarea masa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum sa alegi cea mai sanatoasa salata la restaurant.

Primul pas este baza salatei. Adica frunzele pe care le presari ca sa inverzesti farfuria. Pentru hidratare poti folosi salata iceberg, dar adevarata sursa de fibre se gaseste in frunzele verzi de kale sau spanac.

Urmatorul pas cand faci cea mai sanatoasa salata este sa feliezi si sa tai cubulete legumele proaspete cu care vei face salata. Mananca alimente de sezon, ca sa te asiguri ca nu ajungi la cele crescute in sera cu diverse ingrasaminte. Nutritionistii recomanda sa mananci un curcubeu de legume, asa ca farfuria ta va fi una foarte vesela.



Nu manca salata fara proteine pentru ca risti sa devorezi prima gustare care iti iese in cale. Orice fel de dieta ai tine, ai in vedere faptul ca o femeie are nevoie de 46 de grame de proteine in fiecare zi. Necesar care, atentie, creste daca esti extrem de activa. Nu omite sa pui in salata pui sau peste, ca sa ai parte de proteinele ce tin foamea la distanta.

Cea mai sanatoasa salata contine si grasimi din cele sanatoase. O poti garnisi cu nuci, avocado si ulei de masline. Toate sunt alimente bogate in acizi grasi Omega 3.



Cam asa se face cea mai sanatoasa salata. Nu e greu deloc. Cand incerci?
 

 

Tags:
Cum sa faci cea mai sanatoasa salata
salata gustoasa
salata cu proteine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare