Cum sa faci fructele si legumele de primavara sa reziste mai mult

Cum a dat putin soarele, pietele s-au si umplut de verdeturi si de fructe fel de fel. Daca tot le cumperi, apeleaza la trucurile noastre ca sa le faci sa reziste mai mult

Apa este inamicul fructelor 
 
Stiai ca apa care sta pe fructe grabeste procesul de deteriorare cu 50%? Nu spala fructele decat in momentul in care vrei sa le mananci sau le folosesti intr-o reteta sau daca totusi vrei sa ai mereu ceva de rontait in fructiera, pentru copii, spala cantitati mici. 
 
Apa este prietenul salatelor 
 
Probabil ca ai vazut deseori cum comerciantii din piete stropesc des salata verde, mararul, patrunjelul, ceapa verde si tot ce e de primavara, caci astfel acestea se pastreaza proaspete. La fel poti face si tu acasa. 
 
Pentru marar, patrunjel, busuioc si alte verdeturi, avem alta metoda: pune-le intr-un pahar cu apa, acopera-le cu o punga de plastic pe care prinde-o de pahar cu un elastic. Tine-le in frigider si scoate-le numai cand ai nevoie de ele. 
 
 
Trucuri foarte utile 
 
Ceapa verde poti sa o pastrezi proaspata in congelator daca o toci rondele, o lasi sa se usuce bine, apoi o depozitezi la rece in sticle de plastic. Atunci cand ai nevoie de ceapa verde proaspata, nu trebuie decat sa deschizi congelatorul. 
 
Capsunile vor rezista cu pana la doua saptamani mai mult daca le scufunzi pentru cateva secunde intr-o solutie facuta dintr-o parte otet si 10 parti apa. Clateste-le apoi si depoziteaza-le in frigider. 
 
Un prosop de hartie poate face minuni pentru salata verde. Strecoara unul in punga de plastic sau in bolul in care tii salata si aceasta va rezista cu o saptamana mai mult decat alte metode de depozitare pentru ca prosopul absoarbe umiditatea. 
 
Un truc foarte bun care poate face broccoli, telina, morcovii si salata verde sa reziste mai mult este sa le invelesti in folie de aluminiu inainte sa le bagi in frigider. Aceasta masura le va pastra crocante pana la o luna. 
 
Fructele si legumele care nu prea se iubesc 
 
Tine minte ca anumite fructe si legume elimina niste gaze care pot face alte fructe si legume din jur sa se coaca mai repede si pana la urma sa se strice. 
 
Merele nu sunt prietene cu broccoli, varza, castravetii, conopida si verdeata, iar ceapa nu se intelege deloc cu cartoful pentru ca fiecare produce niste substante care il strica pe celalalt.
 
Tags:
fructe
legume
primavara
frigider
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare