Cum iti detoxifiezi organismul fara sa tii o dieta stricta?

Secrete 26.08.2013 Livia Caled

Detoxifierea este foarte utila deoarece ajuta la eliminarea toxinelor din organism si, in felul acesta, la revigorarea lui. De obicei, detoxifierea se face prin diete stricte, bazate numai pe sucuri naturale, anumite legume si fructe, insa exista solutii pentru detoxifiere care nu necesita asemenea eforturi.

Semnalele care iti arata ca e cazul sa incepi o cura de detoxifiere sunt: respiratia grea, oboseala, transpiratie mirositoare, indigestie, flatulenta, intepaturi in diverse zone ale corpului, stare de confuzie si somnolenta, mai ales dupa mese.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti detoxifiezi organismul fara sa percepi asta ca pe un mare efort.

1. Consuma alimentele cat mai aproape posibil de starea lor naturala
Detoxifierea organismului inseamna sa alegi alimente sanatoase, care se digera usor si care nu contin grasimi nesanatoase. Atunci cand te gandesti ce sa mananci, e bine sa ai in vedere alimente cat mai simple, ori salate, ori tocanite usoare, peste fript, cereale integrale si fructe.

2. Dormi bine
Daca dormi suficient si la ore ok, in intervalul 11.00 - 07.00, o sa ai un trup sanatos. De asemenea, daca faci bai cu saruri aromate sau lavanda, somnul tau va fi net imbunatatit. In cazul insomniilor, medicii recomanda sa inchideti laptopul si telefoanele, sa luati o carte si sa cititi pana va ia somnul. Mai multe remedii pentru insomnie gasesti aici.

3. Redu consumul de cafeina, zahar si gluten

Alimentele care contin aceste ingrediente ingreuneaza de obicei digestia, dau o stare de oboseala si dau dependenta. Reducand cantitatea de alimente care contin cafeina, zahar si gluten o sa iti imbunatatesti starea psihica si fizica si nu o sa mai poftesti la diverse alimente nesanatoase.

4. Hidrateaza-te
Daca nu mai ai chef sa bei apa, e bine sa mananci pepene rosu sau pepene galben. De asemenea, daca ti se pare prea greu sa bei apa cand nu ti-e sete, pune o felie de lamaie in paharul de apa si o sa ai pofta sa o bei pe toata. Plus de asta, apa cu lamaie ajuta la curatatea organismului de toxine.



5. Nu te grabi la masa
Atunci cand mananci incet si calm, corpul tau inregistreaza tot ce mananci si se pregateste pentru o digestie potrivita. In acest fel, corpul tau va fi educat sa ceara doar ce are nevoie si sa se opreasca atunci cand stomacul este aproape plin.

6. Nu consuma produse de fast-food si snacksuri

Daca consumi astfel de alimente, nu are rost sa iti mai pui problema de detoxifiere. Este bine sa consumi trei mese principale pe zi si cat mai putine gustari. In caz ca ti se face foame intre mese, poti consuma un iaurt, niste migdale sau fructe.

7. Incearca sa te tii departe de stres
Cand treci printr-o situatie stresanta, corpul tau incearca sa se lupte cu aceasta situatie si are prea putina energie ca sa se mai ocupe si de altele, respectiv de detoxifiere si de o digestie buna. Pentru eliminarea stresului incearca sa practici yoga. Aici gasesti cateva sfaturi pentru a scapa usor de stres.

8. Transpira
Fie ca alergi pe scari, dupa autobuz sau faci jogging, toate aceste activitati te ajuta sa transpiri si sa scapi de toxinele din organism. Daca ai timp si iti place, sauna este o idee buna pentru detoxifiere.

Tags:
detoxifiere fara dieta
dieta detoxifiere
cum sa iti detoxifiezi organismul
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare