Cum sa mananci mai putin cand esti cu prietenii si familia

Sigur ca ti-e mult mai usor sa tii dieta atunci cand esti singura, acasa si ca intampini dificultati in a te opri din mancat atunci cand esti cu prietenii sau cu familia. Ca sa nu te izolezi de ei, invata sa gestionezi aceste situatii. 

Probabil ca iti sunt cunoscute situatiile in care iesi in oras cu prietenii, te afli la o reuniune de familie sau la o aniversare si toata lumea insista sa mananci si tu o felie de tort cu multa frisca, cinci mici sau o bucata mare de placinta facuta de matusa voastra preferata. Toata lumea te ia in ras cand spui de dieta si sfarsesti prin a inghiti cele propuse, in timp ce numeri caloriile. 
 
Nu spunem ca prietenii sau familia ta ar fi foarte insistenti, ci studiile au demonstrat ca noi ne schimbam obiceiurile alimentare ca sa se potriveasca cu cele a celor din jurul nostru. 
 
Tindem sa schimbam cantitatea de mancare pe care o consumam si tipul alimentelor, conform celor consumate de cei dragi. 
 
Desigur, asta poate fi si un lucru bun, daca esti inconjurat de oameni constiinciosi, care mananca regulat, putin si sanatos. Dar daca tentatiile culinare sunt cele pe care le-am descris mai sus, atunci trebuie sa pui in aplicare sfaturile urmatoare. 
 
1. Contorizeaza-ti intotdeauna numarul de calorii consumate 
 
Stim ca nu iti place sa numeri caloriile, dar este singura modalitate prin care poti sa-ti tii consumul sub control. Asadar, inainte sa te intalnesti cu prietenii sau cu membrii familiei, asigura-te ca stii foarte bine cate calorii ai consumat pana in momentul respectiv si cate mai poti consuma pana la sfarsitul zilei. Astfel iti vei da seama cat iti poti permite sa mananci la petrecere sau la intalnire. 
 
 
 
Daca tehnologia a avansat atat de mult, este cazul sa profitam de ea! Descarca o aplicatie care iti place si foloseste-o cu incredere. Va fi o unealta de mare ajutor in procesul tau, iar la intalnirile cu cei dragi va fi ca un reminder. 
 
3. Alege bauturile cu intelepciune 
 
Probabil vei manca mult mai putin la mesele in familie daca vei invata sa bei mai multa apa si sa renunti la paharele de vin. O sa-ti pese mult prea putin de dieta si de silueta daca te ametesti putin. 
 
4. Invata sa gestionezi stresul 
 
Probabil ti s-a intamplat si tie sa participi la niste discutii mai aprinse in familia mare sau pur si simplu agitatia continua sa reprezinte stres pentru tine, iar uneori ai apelat rapid la un pahar de vin. Renunta la acest obicei si cauta alte metode prin care sa gestionezi rapid stresul
 
5. Nu ceda presiunilor
 
Ca sa nu cedezi in situatiile descrise mai sus, trebuie sa ai foarte clar in minte pentru ce tii dieta, care este scopul tau si cat de mult iti doresti sa ajungi acolo. Ai incredere in tine ca vei reusi, aminteste-ti alte reusite ale tale ce tin de slabit si nu ceda in fata insistentelor.
 
Foto: Hepta
Tags:
mancare
masa
dieta
prieteni
familie
petrecere
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare