Cum sa mananci sanatos cand iesi in oras

Se intampla uneori sa pleci in oras direct de la serviciu si cum ultima data cand ai mancat ceva consistent a fost pe la 2, sigur te apuca foamea. Nu refuza o intalnire cu prietenii tai pentru ca preferi sa mananci ceva sanatos acasa.

Citeste sfaturile noastre si vei vedea ca mancatul in oras nu inseamna neaparat o abatere de la dieta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt atat de multe restaurante, fiecare cu tentatiile lui, incat se cere sa luam fiecare specific pe rand. 

Restaurantul japonez
 
Acesta pare a fi cea mai sanatoasa varianta pentru o cina in oras. Poti consuma aproape orice din meniu, mai putin aluatul tempura, care este prajit in baie de ulei si sosul Teriyaki care are foarte mult zahar. In rest, comanda fara retineri sashimi (peste crud feliat subtire), sushi, orez, carnuri la gratar sau salate de alge
 
Restaurant italian 
 
Bruschetele italienesti sunt delicioase, iar pizza si pastele sunt intoteauna apetisante, dar stii bine cat de mult ingrasa. Daca nu poti renunta la carbohidrati, alege o portie de paste cu sos de rosii, in locul celui cu smantana. Daca nu te tenteaza sa mananci paste goale, atunci ia-ti o portie care iti  face cu ochiul, dar imparte-o cu cineva. Iti mai recomandam supa minestrone, care este bogata in legume si in verdeturi, fructele de mare, pestele si carnea de vita, toate gatite la cuptor, salatele si sorbetul, pe care il poti comanda cu incredere in locul desertului clasic tiramisu. 
 
Restaurant chinezesc
 
Din cand in cand ti se face pofta de mancare chinezeasca si daca ajungi impreuna cu prietenii tai intr-un astfel de restaurant trebuie sa eviti orice preparat prajit, rulouri de oua, sosuri sau produse pe baza de vinete. Ai voie insa sa mananci preparate alimentare pe baza de orez brun si pateuri cu ravase, care nu contin decat 30 de calorii. 
 
Restaurant indian 
 
Alege carnurile marinate in iaurt cu mirodenii si coapte la cuptor, dar fereste-te de felurile de mancare numite "curry" deoarce contin de multe ori smantana sau iaurt gras. Daca ti se intampla sa nu intelegi un fel de mancare din meniu, intreaba ce contine si care a fost tehnica de preparare, sa nu te trezesti cu o bomba calorica in farfurie. 
 
 
Restaurant mexican 
 
Te-ai gandit direct la tortilla cu sos salsa, asa? Desi aceasta gustare este reprezentativa pentru restaurantul mexican, te va face sa regreti imediat ce te vei urca pe cantar. Inlocuieste sosul salsa cu branza sau cu guacamole si alege o salata taco sau fajitas
 
Restaurant grecesc 
 
Daca te tenteaza humusul sau tzatiki, inmoaie in ele fasii de legume sau bucatele de carne, numai renunta la lipie. Sari peste placinta cu spanac si cere branza halloumi pe gratar, iar kebab-ul simplu este mai sanatos decat lipiile umplute cu carne. 
 
Indiferent ce restaurant alegi, cateva reguli sunt general valabile: 
  • alege friptura la gratar, nu ceafa 
  • prepara-ti salatele doar cu ulei de masline si zeama de lamaie, fara sosuri si dressinguri
  • evita tot ce e gratinat, prajit sau pane 
  • inlocuieste orezul, paine si pastele cu legume si salate 
  • bea apa plata cu lamaie sau suc natural
Tags:
meniu
restaurant
oras
mancare
sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare