Cum sa masori corect portiile cu mana
Stiu sigur ca ti se intampla frecvent sa calculezi din ochi ingredintele dintr-o reteta, iar portiile ti le faci tot asa. Ca sa nu te mai intrebi ce ai gresit, cand urci pe cantar, te invatam cum sa-ti calculezi portiile cu mana.
Cum sa-ti masori portiile perfect
- O portie de carne nu trebuie sa depaseasca dimensiunea palmei (fara a lua in calcul si degetele).
- O portie de carbohidrati, cum sunt pastele, de exemplu, nu trebuie sa fie mai mare decat un pumn strans sau o minge de tenis
- O portie de unt este de maximum un varf de deget.
- O portie de branza trebuie sa aiba maximum doua degete.
- O clatita nu trebuie sa fie mai mare decat un CD, potrivit nutritionistei americane Kathleen Zelman.
- O portie de maioneza trebuie sa nu fie mai mare decat un jeton de poker.
- O portie de ciocolata nu trebuie sa depaseasca in dimensiuni cutia de ata dentara.
- O portie de unt de arahide trebuie sa fie cat o minge de ping pong
- Un cartof mediu inseamna unul de dimensiunea unui mouse obisnuit
- Doua portii de inghetata inseamna un pumn inchis, deci pentru a afla o portie, imparte in doua aceasta cantitate.
Vezi inca un ghid pentru masurarea portiilor!
Foto: Hepta, Daily Mail.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!