Cum sa nu mai mananci cand iesi de la sala

Fitness 13.10.2015 Dana Lazar

 Mie mi se pare ca in ultima vreme este o conspiratie a salilor de fitness - toate se aseaza cat mai aproape de o sursa de mancare, astfel incat atunci cand iesi de acolo esti : wow!

Parca special se pun tocmai la ultimul etaj al mall-urilor, acolo unde mirosurile de fastfood iti sting uzul ratiunii. Ba chiar exista fastfood-uri care au inteles cat de buni consumatori sunt cei care ies de la sala, asa ca au tras la repezeaza un salad bar, spunandu-ti ca nu iti fac cu nimic rau ca stau chiar acolo sub nasul tau, doar iti dau mancare sanatoasa. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu stiu cum stati voi cu nervii, insa eu nu prea rezist tentatiilor de acest gen. Si nu are rost sa va spun ca vreo cateva frunze de salata nu imi ajung. Asa ca merg si spre un desert. Fiidca imi permit, doar am lucrat, nu? Daca m-as duce la sala ca sa slabesc, atunci este clar ca totul ar fi in zadar cu un asemenea comportament.

M-am interesat ce este de facut in aceste situatii si am aflat ca exista cateva strategii ca sa nu mai simti ca lesini de foame dupa o ora la sala:

1. Accepta ca mananci dupa exercitii

Asa ca poti pune ora de fitness inainte de o masa principala, fie ca este micul dejun sau masa de seara. Desigur, ramane la fel de necesar sa alegi mancare sanatoasa si nu fast-food-uri. 

2. Cand mergi la sala ar trebui sa te simti bine

Daca ti se pare complicat, daca tragi de tine sa o faci ai sanse foarte mari ca atunci cand iesi de acolo sa iti acorzi un 'premiu' culinar. Daca nu te simti bine cauta o alta forma de miscare, mai pe gustul tau.

3. Bea intotdeauna apa dupa ce faci exercitii

Deseori ni se intampla sa confundam senzatia de sete cu senzatia de foame. Si, cand iesi de la exercitii iti este cu siguranta sete. Asa ca bea multa apa. In plus, cu burta plina, nu vei mai avea tendinta de a manca chiar atat de mult.

 4. Daca vrei sa slabesti

Atunci este bine sa stii la fiecare iesire la sala cate calorii ai consumat, astfel incat ceea ce mananci dupa sa fie mai putin. Nu te baza pr propria estimare, adesea oamenii au tendinta de a crede ca au facut mult mai mult efort decat au facut cu adevarat.

 

Dar iti este foame. Ceva trebuie sa mananci. Ce anume? Un pahar cu lapte, o jumatate de cana de seminte si nuci, 

Tags:
exercitii
pofta mancare
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare